Herbicidi u strnim žitima

pozdrav svima...koliko Husara se koristi po ha za suzbijanje ljulja
 
Kris ,ova od mog komšije je stvarno izgledala fenomenalno,dobar sklop,dobar rok setve,orana,verovatno kad je koren bio plitko je sve bilo ok čim se spustio malo dublje problem.
Ruku na srce komšija se nije zezao umesto 1,5 kesicu metmarka sipao 2,jbg ko će podeliti onu kesicu.
Da li Biatlon može u jarom ječmu? Vidima da je na sajtu naglašeno zimska pšenica i zimski ječam.
 
Eto vidiš o tome sam pričao,prećuti se neka sitnica...sipao više nego što treba...A koren repice ako dosad nije stigo na tu dubinu,onda neznam kad će...u julu već od mene može komotno...:osmeh: Kod mene nije orano...išao ugarenje malo dublje na 20 cm. posle skidanja pšenice,pa spremljeno setvospremačem kasnije taj ugar,pa je išao podrivač na 50 cm.,pa je ponovo spremač išao kada su grudve (7-8 cm. prečnika) dobro pokisle i imao svrhu naterati ponovo spremač na tu njivu,pa je sutradan sledila setva...Seme je tretirano bilo protiv žičara...A kasnije ćemo videti šta će reći kantar...Možda sam tri puta sejao repicu sad,jedan put i nikad više...:ppozdrav:
 
Kolege na jednoj parceli u pšenici imam samoniklu lucerku, kojim preparatom da oprskam ? Imam kupljeni MEZO 60wg dali će on da je uništi ?
 
Galenikini herbicidi (Tezis i Bonaca) su nesto skuplji od Agromarketovih (Metmark i Lodin). Da li cena govori koji je bolji (bezbedniji po usev) ili je svejedno?
 


Poprskana u petak.Sekator,Falkon i Lambada

isto poprskana samo još ubačen i Cerone,sorta Graindor,sejana 5.10.2018.,seme kupljeno.
 
Poslednja izmena:
Spremam se za sutra da krenem sa prskanjem icice Falkon i Sekator . Dali sme u ovom uzrastu psenice da se prska Sekatorom? Od korova ima jedino gorusice.
77607692a0adfb4bff18d22f4f8fe4e4.jpg


Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока
 
Mi danas konacno krenuli sa prskanjem psenice i jecmova i zavrsili, isli sa
1. Bumper 0,75 L/HA
2. Regulator moxa 0,4 L/HA
3. Sekator ili Tezis u zavisnosti od parcele
4. Insekticid Vantex
Uz utrosak vode od 300l po Ha, sorte su apach i solehio. Psenica lepo napreduje cini mi se solehio za sad izgleda bolje od apacha iako je na za nijansu losijoj zemlji u odnosu na apach. Mada sve je to zelena trava za sad.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
 
Rakin meni prošle godine ljudi iz Bayera rekli da mogu da prskam dok se ne vidi da izlazi klas. Posle toga je problem odnosno nije poželjno.
 
Da li lodin i metmark smetaju suncokretu kao sledecem usevu? Prosle godine sam prskao sa njima a sad ne planirano ove 2019.godine bi na tim parcelama sejao suncokret
 
Kazu da metmark moze da smeta,ja sam radio tu kombinaciju godinama i prosle godine sam radio biathlon i tvrdim da ne odradi ni blizu korove kao metmark+lodin. Metmark u kombinaciji sa lodinom ne treba raditi vise 7gr/ha i ne bi trebalo da bude problema.
 
Falcon dobar, koristimo ga i u vocu cena jeste jaka ali kao i sva ta poznata hemija nema tu nekih niskih cena.

Послато са SM-A310F уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh