Herbicidi u soji

Pulsar je skup. Moja kombinacije ove godine će biti 2l Pinazona + 1 kesica Promoni po jutru. Sirak i mucharike posle sa 1l Fargo.

@soyacorn
Ta kombinacija bude dovoljna za sirokolisne korove? Sta je akt. materija Farga?

Dynox i Symphoni sa okvašivačem Trend su odradili svoj posao bez greške.Kasnije je rađena korekcija od sirka iz rizoma na pojedinim parcelama sa Kletoxom.

Danas sam pazario neke herbicide za soju i to:
- Promony 400 din 8 g.
- Oxon 5900 din. 160 g.
- Agil 2500 din. 1 l
- Fusilade f.2400 din. 1 l
Jos mi treba nesto na bazi Bentazona ali to cu videti ovih dana i to bi bilo to za soju!

Povoljna cena za agil. Je l' ok oxon 160g i 2 x promony 8g za 3kj (tako mi je zgodno za prskanje)?

Palamide nema sanse da ima, jer su njive prskane laudisom koji unistava palamidu 100 posto. Ocekujem 90 posto sirak rizom/seme.

p.s. Pulsar menjam samo zato sto hocu da probam repu na soji. Inace sam poprilicno uveren da je Pulsar no 1 za soju.

Cini mi se da sam procitao na uputstvu Oxona da se ne preporucuje mesanje sa Bentazonom!
U svakom slucaju secam se ko danas kad su promoteri rekli da ne mesamo Pivot (Imazetapir) sa Dynamom (Oksasulfuron) a mi mixovali na veliko i postigli odlican uspeh. Tako da ja nisam nikad pomesao Oksasulfuron sa Bentazonom, ali sigurno cu to uraditi sledece sezone!

I kod mene se najbolje pokazala kombinacija pivot+harmony+bentazon, samo onda ne sme repa posle zbog pivota....

ove godine posejana psenica na tri manje parcele(1kj,1.5kj i 0,75kj) na probu,na parcelama je bila soja dva godine prskana sa pivot kombinacijom sa dozom od 0.25-0.30lit u split,s obzirom da je ove godine bilo manjka padavina da spere te otrove u dublje slojeve psenica je za sada u dobroj kondiciji bez imalo zutila u bilo kom delu njive uvratina i slicno jer njiva nema izlaz na obe strane pa je bilo okretanja preklapanja itd...

Nazad
Vrh