Probaj Flex.Koja aktivna materija najbolje nosi ambroziju?Imam na jednoj medji 3 metara ubija me.Total je samo oprljijo 3 l/kj ili ostaje mi motika kao zadnja varijanta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probaj Flex.Koja aktivna materija najbolje nosi ambroziju?Imam na jednoj medji 3 metara ubija me.Total je samo oprljijo 3 l/kj ili ostaje mi motika kao zadnja varijanta
Racunaj koji je danas datum pa onda zamisli da do 1 Jula ne bude vise kiseeh da, al sta ako ne dode kisa 40ak dana?!....
ja od kako sam presao na split u svemu, puno manje kolicine trosim a njive nikad cistije..
kod nas su tako ove godine velika vecina bob zeznula koji u biti se tretira isto kao soja, i nakon kise on i dalje ne cvjeta, stopiran vec mjesec dana a vidao sam tako i u soji s takvim kombinacijama..
eh da, al sta ako ne dode kisa 40ak dana?!....
ja od kako sam presao na split u svemu, puno manje kolicine trosim a njive nikad cistije..
kod nas su tako ove godine velika vecina bob zeznula koji u biti se tretira isto kao soja, i nakon kise on i dalje ne cvjeta, stopiran vec mjesec dana a vidao sam tako i u soji s takvim kombinacijama..
A ako jesam 0,3 dcl po ha ?!Ako nisi zamesao klomazon za sirokolisne mozes prskati kad hoces.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poenta je da sirak i druga uskolisna trava usvoje Panteru (ili neki drugi herbicid za uskolisne korove) i da tu hemiju sprovedu u rizom da on crkne, da to prskanje ima rezultata a ne da džabe bacaš otrove (tj. novce). Posle klomazona, a i nekih drugih herbicida za širokolisne korove, sirak bude "bolestan" i ne usvaja u punoj meri uskolisni herbicid, pa onda to prskanje bude sa slabim rezultatom jer se sirak kasnije oporavi, ili retrovegetira jer mu se ne ubije rizom. Zato gledaš da sirak bude "zdrav" i u "kondiciji", tj. da je modro zelen i ima lep porast (a ne da je bled i da "spava"), i tad prskaš. Koliko je to dana od prskanja šl hemijom zavisi i od vremena (toplo i vlažno vreme ubrza oporavak sirka od šl hemije), tako da najbolje sam proceniš stanje na tvojoj njivi. Znači prskaš kad sirak "živne"...A ako jesam 0,3 dcl po ha ?!