Herbicidi u soji

Da li je ko koristio herbicid forvard (kvizalofop-p-etil)? I da li “funkcionise”? Navodno je ruska proizvodnja. Razmisljamo da li kopija fusilade (flupisor ili nesto slicno) ili ovaj drugi herbicid.

Poslednja izmena:
Čime da rešim ambroziju u soji. Prskana corum split varijanta u drugom tretmanu sam dodao litar imazamoksa na hektar, plus harmoni. I pored svega toga ambrozija ostala nekih 3-4 cm ali nije propala. Danas sam obišao njivu i vidim da je krenuo po neki novi list ambrozije. Bentazon max količina imazamoks i preko granice i ništa

Zar to pretstavlja problem? (Pitam, posto psenica i nije sirokolisna biljka…). Za repicu je vise problematicna situacija…

Ove godine je kombinacija senkor i efika odnela 99,9 % ambrozije i dugih korova. Jedino se pojavio po koji cicak i naravno rizomski sirak.
Ima par likova koji kazu da je metribuzin bacanje para.
Sto se tice ostalih kombinacija i herbicida za sad se am klomazon pokazala kao najjaca. Deluje i na malo tvrdje korove kao sto su razne puzavice, a o ostalim korovima da i ne govorim.
Flex se vratio pa smo i njemu ove godine dali priliku.

Kod mene nista nije uradio,dve nedelje posle prskanja nije bilo kise.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Mozda ces tek na jesen videti sta je zapravo uradio.Prosle godine radio dubinski senkorom i kisa nije pala mesec dana sigurno,i kao nije uspelo,medjutim na jesen kad se okisalo jedan red koji sam preskocio izasla dzungla dok su ostali bili poprilicno cisti.

Kod mene je Max 51 160gr/ha. odradio odličan posao.Dva dana posle prskanja,palo je 7l. kiše.
Uradio sam korekciju sa Bentazonom 2l/ha+Rampa 0,3l./ha+Tifany 8gr./ha.
Za sad nema travke,mislim da neću morati raditi 2 split.

soja ima razvjenu 3 trlisku,gura 4 trolisku,trebao bi da prskam drugu turu rampa 0.1l/l bentamark 0.5l/l kvazar 0.14l/l. za sada slabo korova,suncokret,cicak malo tatula,dal bi mogao jos da pomerim prskanje*(da iznikne korov)?u apoteci rekli treca troliska najkasnije,znaci sutra.Za cicak da pojacam nesto?

Pozdrav ljudi, inace ne sejem soju i u mom kraju se ne seje, sejao sam prvi put ogledno jednu njivu. Sejana je 29.05,zbog kiša nisam uspeo da je oprskam na crno, spremio sam frontier, velton i glifosat, ali danas se vec pojavljuje po negde iznad zemlje. Sta je pametno, čekate naredno prskanje ili rizikovati ovo malo što je niklo? Svaki savet je dobrodosao
Ili samo da ga oprskam bez totala?

Poslednja izmena:
Da li je ko koristio herbicid forvard (kvizalofop-p-etil)? I da li “funkcionise”? Navodno je ruska proizvodnja. Razmisljamo da li kopija fusilade (flupisor ili nesto slicno) ili ovaj drugi herbicid.
Koristio sam ja forward, odradio samo tako. Još njih par je išlo u soji, neki u repi koristili isto zadovoljni kako je delovao.

Ja se zaista ne razumem u proizvodnju malina, jagoda, sljiva, jabuka, delimicno krompira :), al' se u proizvodnju soje nesto razumem i kazem da se ona ne radi bez metribuzina.
Kad god kisa pala metribuzin ce imati dejstvo. Ovde kod nas u nasem delu Vojvodine se soja seje na velikim povrsinama i svako ko iole vodi racuna o soji koristi metribuzin. To je "sveto pismo" u proizvodnji i za sad jedino pravo resenje. Mnogi ce ove godine koji su bas imali srece sa vremenom proci bez gotovo ikakve korekcije, dakle samo metribuzin ce resiti 99% korova. Naravno da se radi o parcelama koje su domacinski radjene vec duzi niz godina. One koje imaju problem sa korovima te tek ne mogu bez metribuzina. Nekoliko puta mi se desilo (dok nisam naucio i savladao tehniku 8-)) da mi na nezgodnim parcelama ostanu mali neoprskani trouglovi, 1x1 m. Na njima se najbolje vidi koliko je metribuzin dobra a.m.
Dobra stvar je sto je imazamoks dobio podrsku od klomazona pa sad ambrozija vise nije nikakav problem, a i neki dosadni korovi kao sto su razne puzavice.
Ono sto je problem u soji je rezistentan sirak na bilo koju formulaciju koja sadrzi FOP.
Fluazifop-b-putil
Propakvizafop
quizalofop-P-ethyl

Diler i kletox ne mogu da se mere ni po jednom osnovu. Pogledajte sta sve ide u sastav Dilera, a sta u Kletox. Ajde i to da zanemarimo, al ono debilno pakovanje sa cepom malo vecim od kokakole.

Nazad
Vrh