Herbicidi u soji

Pre dva dana sam soju tretirao protiv širokolisnih korova. Koristio sam Kvazar 0.6 l/ha + Savazon 1 + Rampa 0.2 + Tiffany 8 g + Inex 0.1
Problem je što imam dosta divljeg sirka iz rizoma. Da li mogu da prskam sa Kletox extra 1 l/ha sad ili moram još da sačekam nekoliko dana. Sirak je visine 20-30 cm

Jel Flex (Fomesafen) ima dejstvo i na uskolisne,tj sirak ?.Ovo na slikama ,1l/ha flex,1.5-1.7l/ha bentazon,okvasivac imox,inex,kako sta sam imao.Inace lepo przi cicak,ovo je u utorak prskano.

Jel ovo neki Stavelj ili ?.Imam ovaj korov po soji tu i tamo i negde ima po malo kao oaze ,slicno kao palamida kad nikne,dobio je malo od hemije sad,ali nece crci sigurno,koji herbicid ovo najbolje skida u soji ,samo da ne bude motika lol ....Ovo je takodje izgleda prezivelo 6l totala po hektaru,jer nzm kako tako da bude velik korov da je posle totalisanja nikao ....

Imam dynox,bentazon i one u kesicama malim ,symphony kao,samo drugacije se zovu ,jel neki od ovih deluje na njega, ili da uzmem nesto drugo ?.

Danas sam prskao širokolisne korove u soji, ovo je kombinacija:

Bentazon (Savazon) 2 l/ha + Klomazon (Kalif 480) 0,2 l/ha + Imazamox (Zeus) 0,6 l/ha + Harmony 10 g/ha + Okvašivač (Inex) 0,1%

Soja ima prvu trolisku (još nije potpuno razvijena) i drugu u začetku. Od korova preovlađuje kereće grožđe, mada ima i svih drugih: zelje, štir, tatula, poponac ...
Nisam nikad radio sa klomazonom pa ne znam da li će ga biti dovoljno u ovoj kombinaciji.
Prskanje je iz jednog puta, tj. ne radim split prskanja.
Kad vidim rezultate napisaću utiske.
Sto se mene tice harmoni visak

Koliko posle tretmana soje (corum + klomazon + inex) ne bi trebala padati kiša da biljke usvoje?

Sa cime to prskati? Isao sam corum 0.9l,bentazon 1l i tifani 8g a ovo se i dalje zeleni
982216809f7a5ecdf6cbb1eb4e1d3ea9.jpg
d50069fd3a70095cf6fdbef5be882d69.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Presejao jedan deo kukuruza juce gde su vrane napravile harakiri i posejao soju.Danas oprskao senkorom i posle satipo pala ozbiljna kisa.Ne znam oce uspeti prskanje.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Prvi tretman u soji 1l/ha flex i 1.5-3l/ha bentazon ,probija se ponovo po koji cicak,samo to imam od korova maltene.Trenutno od hemije za soju imam samo dynox i neki imazamoks ,jel da to koristim ili da nabavljam jos uz Dynox da dodam flex za 0.5l/ha ili bentazona jos ?.

Nazad
Vrh