Herbicidi u soji

Bojčetiću Agil plaćen 26 eura a kasnije sam saznao da ga na jednom mestu ima za 2.900 rsd.

Probajte ljudi Fargo da nadjete ja sam ga ove godine koristio u suncokretu kazu 1l/kj ali ja sam isao 1,5l/ha nesto mi bilo mnogo na kj/l opustosio je sirak nema ga ni od zelje da ga vidis,a na toj njivi evo 4 godinu se borim sa sirkom i tek sada sam ga unistio sa Fargom.Posle tri dana se videlo da sirak zuti i onda posle nedelju dana je sav pocrveneo i bukvalno nestao,a bio je bas poveci sirak bilo je da ce prerasti suncokret.

Prskao sam sa Select Super ,Flupisorom, Focusom.Sirak se mestimično pojavio ali prskao sam sve. Doze Select 0.8l/kj ,FLupisor 0.8l/kj, i Focus 0.8l/kj. Prva dva su išla uveče a sa Focusom sam završio sutra u prepodnevnim časovima. Njega sam u manjoj dozi jer sam bukvalno imao deset strukova sirka na 4kj .

Sa komšinicom sam na ratnoj nozi,gledamo se preko nišana pa ko koga bolje pogodi.Ako žena sazna i digne sve u vazduh,nema više čika Ace.

Nece da skodi, ali onda manje koruma. Mada bi ja predodao bentazona malo, jos 1/2 litre i to je to. Nema sanse da ga taj suncokret prezivi.

Svako ima svoje iskustvo i to cenim. Ja sa 40 g oksasulforona + 10 g simfonija + 0.4Pivota sve po kj ili umesto Pivota, Bentazon 1.5 l /kj imam rezultat za unistenje samoniklog suncokreta ( otporan na clearfield) od 20% dakle nikakav!
Na prvi pogled, prvih 15 dana nakon prskanja izgleda dobro dok kasnije sav taj suncokret koji je bio sprzen polako se regenerise i krecu sateliti sa onog mesta gde je dobio po glavi i to cudan sa vise glavica.

Ili najbolje resenje je da ne stavis soju nego kukuruz i onda lako resis suncokret

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Ako 1,5 l/kj Bentazona u prvom prskanju a u drugom ista doza nije unistio skroz samonikli suncokret, stir ili ambroziju, veruj mi da nece ni ostali miksovi drugih herbicida.
Vise mi odgovara malo kasnije kad je soja u trecoj troliski a suncokret makar i malo veci od soje ( normalno da kad nije parcela puna korova) pa ga rokam sa 2-2,5 l/kj. Onda mu j... sve po spisku. Soja ce se regenerisati za 7 dana i jos ce biti u plusu jer ce delovati kao jos kasnija setva.
Sve ovo je u mom slucaju. Nesto i ne smem da preporucim te doze onima koji nemaju mnogo iskustva ili su slabijeg srca:osmeh:

Nazad
Vrh