mindjušar
Član
Jedino Pledge 80g/ha
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imazamoxom u tom slucaju uradi punu dozu.A kako bi bilo da prvi tretman udarim sa oksasulfuronom a drugi da posle 15ak dana sa imazamox-om? Naravno ako bude bilo potrebe.
Uspece ,ne brini,bice pistaPrskao sam jutros sirak u soji sa Flupisorom 1.3 l/ha + lepak Inex 0.1%. Pola sata nakon završetka prskanja počela je kiša, prvo je bio pljusak nekih petnaestak minuta a evo još toliko pada blaga kiša. Ima li neko iskustva sa Flupisorom, koliko mu je potrebno vremena da se usvoji?
Po Slobodanu Ružiću, vreme potrebno za potpuno usvajanje fluazifop-p- butila je jedan sat.Prskao sam jutros sirak u soji sa Flupisorom 1.3 l/ha + lepak Inex 0.1%. Pola sata nakon završetka prskanja počela je kiša, prvo je bio pljusak nekih petnaestak minuta a evo još toliko pada blaga kiša. Ima li neko iskustva sa Flupisorom, koliko mu je potrebno vremena da se usvoji?
Tako svake godine radim i odradi ekstra. Prva tura oksasulfuron+Tifensulfuron metil a druga tura imazamox+bentazonA kako bi bilo da prvi tretman udarim sa oksasulfuronom a drugi da posle 15ak dana sa imazamox-om? Naravno ako bude bilo potrebe.
Dve nedelje je dovoljno za Fusilade .Danas odradili soju sa Fusilade Forte,malo jaca doza 1,45l na hektar da se osiguram i vec jednom resim rizomca...prosle godine smo posle Flupisora cekali 3 ned.do spartanja,a kakve su preporuke za Fusilade,koliko on brzo deluje i kad bi se moglo spartati?
Prskao sam jutros sirak u soji sa Flupisorom 1.3 l/ha + lepak Inex 0.1%. Pola sata nakon završetka prskanja počela je kiša, prvo je bio pljusak nekih petnaestak minuta a evo još toliko pada blaga kiša. Ima li neko iskustva sa Flupisorom, koliko mu je potrebno vremena da se usvoji?
Dodaj 50 gr Dynoxa na to sve sto si koristio ove godine.Večeras sam nastavio prskanje sirka u soji i na kraju mi je ostalo 30-40 litri otrova u prskalici. Sa tom količinom sam ponovio prskanje na jednom prohodu gde je prskano juče ujutro, a gde je bilo najviše sirka. Sad ću baš videti razliku u delovanju Flupisora spram vremena usvajanja...
Inače, dok sam prskao mogao sam detaljno da sagledam dejstvo hemije za širokolisnu travu. Zadovoljan sam ali ne nešto preterano, po pravilu u zoni uvratina ima dosta štira koji će morati da se okopa (mada ima po koji i u njivi), ima po koje zelje i ambrozija koje nije odneto, kereće grožđe sporo crkava ali je uglavnom otišlo, dok je mekanija trava spržena. A divlju graškovinu nisam ni očekivao da će ova hemija zaustaviti, kao što i nije. Prskano je sa 0.35 l/ha Pivota + 2 l/ha Savazona + 8 gr/ha Piana + lepak 0.1% Inex. Sumnjam da je ovaj Pivot šećerna vodica i da je glavninu posla odradio Savazon + Piano. Doduše, da ne grešim dušu, na muharu kao da se vidi malo dejstvo tog Pivota (ne verujem da na njega deluju Savazon i Piano), tj. kao da je zaustavljen sa malo uvrnutim listićima, ali nije odnet (nadam se da će otići od Flupisora). E sad, pošto tog Pivota imam još i za sledeću godinu, šta biste preporučili da dodam ovoj kombinaciji a da ne zaustavim soju jako?