Ja sam prskao sirak u soji 31.05. sa 1.3 l/ha Flupisora. Sam spoj njive sa lenijom je potpuno u zubači (izgleda kao gusti travnjak, ne vidi se zemlja), dakle traka do 1m širine zubače. Taj deo sam prskao 3 puta (idem traktorom po leniji i sa jednim krilom prskam (cela krila su 8m), što znači da je ta traka dobila skoro 4l/ha Flupisora. Neću parati sigurno do narednog vikenda (znači proće 17 dana od prskanja) pa ću baš videti da li može zubača da se odnese (bila je u dobrom uzrastu za prskanje) i da li će biti posledica za soju. Jedini problem može biti što sam tretman širokolisnih korova radio 7 dana pre uskolisnog prskanja kombinacijom Pivota, Savazona i Piana (0.35 l/ha Pivot + 2.1 l/ha Savazon + 8 gr/ha Piano + lepak Inex), pa da zbog Pivota uskolisna trava nije baš dobro usvojila Flupisor.
Inače, nisam baš zadovoljan učinkom ove kombinacije za širokolisnu travu. Doduše, trebalo je prskati možda nekoliko dana ranije (zbog porasta korova) ali sad se više ni ne sećam zašto nisam - dal zbog kiše ili vetra, no i tako je najveći broj korova bio u uzrastu 2-4 lista. Oni malo veći mi se čini da su preživeli, nisam ostavio kontrolu pa sad nisam baš siguran, al' nit' crkava nit' nešto baš buja, al' ko da mi se čini da malo raste. Slikaću sutra ako budem išao do njive...