talianu
Član
I to veliki jedino je dobro odradi gde je prskan semenski a bio veličine do 4-5 cm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja nemam zubače,a za sirak koristim uglavnom kletodim i kvizalofop-etil (Globus) ,prvi ako cveta,drugi ako ne cveta i u repi,a i nabavljam po akcijskim cenamaKoja je onda racunica kad stavis 4l preparata? Ispadne 5k dinara za jedan hektar. Za te pare Agil 2l/ha i ima da izgori i zemlja
Kod mene će ove godine morati da preživi 2x 3l/ha , a ponegdje ću probati 2x4l da vidim.
Savazon kod nas je oko 9eur litra a i ostale kopije su negde tu,a za fusilejd slobodno možeš prskati. Preporučljivo je u kasnijim večernjim satima (posle 19h) jel soja zatvara cvetove i mogućnost oštećenja cveta je manja.Meni su zaštitari rekli da je sva hemija za uskolisne manje više selektivna i da može da se ide i u cvetu.
I ja sam uzeo ove godine fuzilejd za sirak radim isto u cvetu pred zatvaranje redova.(sejano na 70cm) Predhodnih godina sam koristio preparate na bazi kletodima(kletox ,ronin ,fargo,rafal) u cvetu i nisam primetio neka oštećenja cveta ali mi ovi preparati ne odnesu veliki sirak pa sam se odlučio za fuzilejd.Hvala na savetu, malo sam bio u dvojbi jel mi čovek iz syngente kaze da soja može da odbaci cvetove, no mislim da cu probati
Sto se tice cena hmije, velika razlika - morat cemo iduce godine kod vas pazariti
lp
I ja sam uzeo ove godine fuzilejd za sirak radim isto u cvetu pred zatvaranje redova.(sejano na 70cm) Predhodnih godina sam koristio preparate na bazi kletodima(kletox ,ronin ,fargo,rafal) u cvetu i nisam primetio neka oštećenja cveta ali mi ovi preparati ne odnesu veliki sirak pa sam se odlučio za fuzilejd.