Herbicidi u kukuruzu

пре недељу дана сам ишао 1л фокуса на х,колико треба да чекам да га опичим поново,нешто слабо умире сирак.Да му поновим са1.5л?

пре недељу дана сам ишао 1л фокуса на х,колико треба да чекам да га опичим поново,нешто слабо умире сирак.Да му поновим са1.5л?
Ja planiram ovih dana da ponovim samo malo da otopli, pre tacno dve nedelje sam radio i sve sto je tad bilo je unistio focus ali sada se opet pojavio onaj sto nije iznikao tada sam prskao sa dozom 1,5l/h i 1l/h dash. Ponovicu sa 1,8l/h i 1l dash okvasivac

Razumem da korov postane rezistentan na hemiju ali gajeni usev :unsure:, konkretno kukuruz na sulfoniluree, e tu nešto neštima ali no.

Poslednja izmena:
Jedini preparat registrovan za suzbijanje korova u semenskom kukuruzu je laudis, od laudisa teško da će postati rezistentan ili postoji nešto drugo ali no.

Nije rezistentan nego mi se igramo dok se ne preigramo.
Kad je izašao motivel onda nisi smeo preko 1,25l po hektaru jer kukuruz dobije po njuški a sad se tuče punom dozom odjedared i rimsulfurona i nikosulfurona i ništa, nekadašnji titus je možda bio prvi herbicid u kukuruzu za uskolisne ali je zbog povećanih doza mnogo kukuruza i upropašćeno tad.Neznam kako se kasnije manifestuje ta tolika količina herbicida na biljku, da li se sve to razgradi u biljci ili ostanu posledice pa posle bude i pojave jalovih biljaka koje mi ne povezujemo sa tim već bila je velika vrućina, gust sklop i tako dalje, neznam šta reći.

Jbt stalno neki red preklopimo i tu dobije duplo i nisam video da ima problema.
Mislim da dok je manji broj listova pregura a kad je veci bude vise posledica.
Ima li na forumu strucnjaka da objasne

Pozdrav. Koji herbicid izabrati da bi suzbio divlji sirak? Prvi put prskano Adengom. Čuo sam da Moonson activ nije preporučljivo koristiti nakon Adenga. Laudis sam koristio prošle godine i samo privremeno uspori rizomski sirak.

Sent from my SM-A145R using Tapatalk

Novi hibridi selekcionisani su tako da imaju još veću toleranciju na herbicide. Kukuruz prirodno poseduje enzime koji razgrađuju ALS inhibitore, to je tokom godina kroz selekcionisanje poboljšavano.

Ono što nisam očekivao je da su i domaće sorte kukuruza potpuno tolerantne na ALS inhibitore. Prošle godine sam tukao domaći beli kukuruz punom dozom Principal flex-a i to u nekom 7-8 listu i nije mu bilo ništa, nikakve posledice.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

tema je herbicidi ali to koliko je sta cega stavio mislim da nece biti toliki problem(pitanje koliko trava i usvaja na ovim nocnim temperaturama) sobzirom na ovo vreme i kakav ce biti ocigledno u najavi kompletan maj,kukuruz ce vec podbaciti prinos(ako je istina da formira kako kazu strucnjaci) do 6-8 lista prinos tj ima tako reci foto pamcenje ili kako se vec kaze

on mesec dana i jace u zemlji on bled-zut kao krpa...sledece nedelje citava najavljena kisa

danas zimska jakna potrebna napolju

vreme iz krajnosti u krajnost

suncokret ovo malo sto ga ima izgleda vrhunksi naspram kukuruza,pricam kod nas stanje

Nazad
Vrh