Herbicidi u kukuruzu

Rimosulfuron i nikosulfuron samo zbog uskolisnih i sirka iz rizoma kojeg bar zaustavi, ali ga ne unisti. Tebi je u ultra hibridima dovoljan fokus ultra koji unistava uskolisne i rizomca.

Kupljeni nikosav i pik za prskanje kukuruza. Trave još nema a kukuruz dobija šesti list. Da li smem čekati sa prskanjem do sledećeg vikenda? Da ne bude prerastao kukuruz za peak- prosulfuron? Sad od korova tek su krenuli poponac i zubača. Na dva mesta sam našao malo sirka i počupao. Kukuruz je posejan 13 aprila i pre nicanja prskan sa mont i terbis.

Slikaj ga posle 10 dana
Evo taze slika,
Izoksaflutol vs suncokret posle ove kiše:
789ed555b837eddac80a2160782cbbf5.jpg
a55e1c02c498faea16b99da8d1ae9bf3.jpg
41353a7b59c683d1bc50199eb06ea773.jpg

I malo sirka rizomskog
7397fd9d2c0288cb847aa2b7cbe2ebab.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

ma ova godina je dobra za sve zemljisne ko je isao redovne doze jer bilo kise non stop

evo sad sunca,nema sanse da nesto krene a ono sto je bilo ce da se osusi

Hvala Momo. Jedan osvrt godinama mi kukuruz smo prskali samo zemljisno i nije bilo potrebe za korekcijom. Medjutim zadnjih 5-6 godina mora i korekcija. Pokojni djed je uglavnom uzimao i bude to ok. Imam jednu njivu gdje ima sirka iz rizoma i cicka i uvijek problem u njoj. Prije dvije godine kisovito bilo i tu njivu posijem uoci Vidovdana. A kad sam otisao da orem sirak dva metra visok tako da sam ga prvo tarupirao. Kad sam orao rizomi se samo presijavaju na suncu. Mislio sam da ce biti haos. Kod Adamovica vidim koktel herbicida- hirosima. Rezultati su bili sirka i cicka ni na vidiku. Prosle godine isto tako . Mozda se kod nas jos uvijek nije stvorila rezistentnost.

Nazad
Vrh