Herbicidi u kukuruzu

IMG-3300.jpg

Meni je od Logana samonikli malo dobio žutu boju… da li će ga zaustaviti skroz ili samo privremeno?
Sledeći tretman je planiran Laudisom i Nikoganom… da li da ubacim i tih 5gr peak-a po lancu da ga reši skroz?

IMG-3300.jpg

Meni je od Logana samonikli malo dobio žutu boju… da li će ga zaustaviti skroz ili samo privremeno?
Sledeći tretman je planiran Laudisom i Nikoganom… da li da ubacim i tih 5gr peak-a po lancu da ga reši skroz?
Rešiće ga skroz izoksaflutol. Čičak će ostati ako ga ima.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

IMG-3300.jpg

Ja sam spremio laudis, nikosav i pik za kukuruz. Za jednu njivu gde imam popanca sam uzeo litru matona da sipam.
Bude njiva samo beton posle ove kombinacije.

Ovogodišnja kombinacija odradila posao što se mene tiče najbolje do sada.
2dl adengo+10gr medeya+1,5lit totala po kj neposredno posle setve. Setvospremač teran samo jednom, pa posejana u botaničku bašta. 10 dana posle prskanja na njivi samo redovi kukuruza, nema jedne jedine travke....
I gde god sam preklopio tu je i kukuruz dobio po tamburi!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Koliko koristiti Pika po ha, vidim da neki ovde spominju 5 gr/kj što mu dođe oko 10gr/ha, mada sam pročitao da ga ide do 20 gr/ha, da nije to puno, naročito zbog sledeće kulture - pšenice?

IMG-2613.jpg
Da li nece smetati ove jutarnje niske temperature fokcusu ultra moracu danas da isprskam jednu parcelu jer mi je sirak vec preko 10cm a kukuruz tek 3 list
Slikno je u nedelji odradjeno adengom ali ovo je rizomac ne znam kako su pre mene radili sve kukuruz na ovoj parceli pored ovoliko sirka. Inace iz ovog talasa nismo dobili nista kisu 2-3l ne racunam jer je zemlja toliko suva da to odmah ispari na povrsini
Prskaj sto pre! Sirok ima rizom i jaci koren, brze napreduje. Kukuruz tek formira koren iz semen. Ugusice ti sirak kukuruz samo tako. A fokus ga suzbija ali je jaako spor a za to vreme ce ti kukuruz stagnirati bar dve nedelje i jos nedelju dana ce mu trebati da se ponovo zaleti.

Nazad
Vrh