Herbicidi u kukuruzu

To je dobra cena.U nasem kraju ga nema ispod 11 000.Inace Ja godinama koristim Adengo pola doze u kombinaciji sa Mont1l+Terbis 1l po Ha i daje odlicne rezultate,cak sta vise bolje od cistog Adenga.

Nije bitno koliko vode,bitno da rasporedis lepo po parceli i da sto pre padne kisa. Dal je 500l ili 50l manje vise sve jedno je .

Izmedju ostalog,treba zabraniti ovim lopovima da pordaju total. Znaci kao i prosle godine NE PIPA isprskao sam neke kukuruze koji su spremljeni ranije,krenula trava skroz sitna fazon kotiledoni i prvih par listova. Evo vec 5 dana zeleni ko u plasteniku. A npr gde sam isao u soji sa herbicidima zemljisnim sve sprzeno.
Prskao sam sa totalom kukuruz u subotu i danas vec korov krenuo da zuti, isao sam sa 4l na hektar glifol od galenike

Koliko ja vidim neki bi hteli da total skida ko gumicom sve za 3-4 dana!
Mozda i nisu prskali nikad totalom!
Ako je doza solidna od nekih 3-4 l/kj u ovakvim uslovima i temperaturom od 20 + stepeni sprzice sve sto je vani vatalo, ali daj mu malo vremena, bar nekih 7-10 dana a ne dan dva!

Јесте, треба времена а и да није хладно. Значи сад само треба чекати.

Ja prskao Logan 0,5 l/ha + Mont 1l/ha uz dodatak totala 2l/ha zbog samoniklog suncokreta od pre dve godine kad je tu sejan suncokret. E sad, da li će ga uništiti...???

Nazad
Vrh