Herbicidi u kukuruzu

Toga ima kod nas može se kositi i balirati....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Slikano 26.05. kad je prskano, kao sto se vidi na njivi je bio tepih od ambrozijeo_O

am.jpg

amb.jpg

07.06.
ambr.jpg

ambro.jpg

Ja juce isprskao kukuruz, kombinacija Talisman + Skaut + Rimex. Njive koje su bile poplavljene, jedva sam isprskao, malo je falilo na mestima da se zaglavim.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Hoće li laudis uništiti gusti kao tepih ..koštan..preživio je Hirošimu..udaren.al nije uništen i ponovo se budi...Il da idem motivelom....samo koštan

Vrsani a u kom listu su kukuruzi? Ako su do sedmog i ako nisi koristio rimsulfuron, mislim da možeš sa njim prskati. Jeftinije je značajno. Laudisom možeš i u devetom-desetom listu.

Nije ni cudo sto ima muhar kad u Hirosimi nema nista sto zemljisno djeluje na njega,
Patnja je to unistiti, pogotovo u nasim krajevima.
Od laudisa ce sigurno pobijeliti ali tesko da ce se osusiti do kraja

Posle dve godine u kojima nisam bio zadovoljan rezultatima Bayerovog herbicida Adengo kojim sam prskao kukuruz od setve do četvrtog lista, ove godine sve svoje nade sam uložio u taj herbicid. Ranijih godina nije bilo dovoljno padavina pa je i dejstvo herbicida izostalo, ove godine je bio najavljen kišni maj mesec te je to jedan od razloga zašto sam dao poverenje Adengu. Kako je izgledalo prskanje, posebno noćni deo gde je glavnu ulogu odigrala navigacija sa autopilotom FJDynamics, pogledajte u videu... Mehanizacija u videu: Traktor Armatrac 1104 lux & Jar Met 2500 Prskalica Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Danas isprskao sa Fokus Ultra sav kukuruz koji imam ove godine a to je Lexxtor duo.Nema ništa od širokolisnih korova zato što je isprskano sa Torro i Peak do petog lista i zatim isprskano sa 0,25 l mezotrion;0,5 l terbutilazin i 0,2 l dikambe,sve po ha.A danas isprskano sa 2l/ha Fokus Ultra +okvašivač Inex 0,1%.
Imam i ja na 3,5 kj Lexxtor duo i iz starta je imao losije nicanje i imam redji sklop u odnosu na ostatku pod Dekalbom!
Kako je kod tebe?

Od sledeće godine moram ubaciti s-metalohlor.
Imam muhara sve više i više.
Čak ga i puna doza Laudisa nije toliko zaustavila.
Rizomski sirak se još pati,dok ovo djubre nastavlja da raste.Jedva da je i pobelio.

@Zoran0230 Već sam išao Hirošimom i bonacom, a u principalu ima niko i rimsulforon. A i ne bi ništa uradio pirevini.
Poponac je bio u takvom tepihu da hemija nije stigla do biljaka najbližih zemlji.
@caco zar nije laudis do kad se može ući u njivu?
Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Због киша нисам успео да опрскам попонац хормонцима. Имам мало Monsoon-а од претходних година али недовољно: да ли би могао да га мешам са тербутилазином и мезотрионом да бих појачао дејство на попонац?

Других корова ту немам, изоксфлутол и с-металохлор на црно су све однели.

Nazad
Vrh