Herbicidi u kukuruzu

Pozdrav. Ima li ko iskustva sa herbicidom Principal plus, citam da je efikasan i na pirevinu koju retko koji herbicid sem totala naravno unistava

Prošle godine se prodavao Principal Flex,iste akt.materije samo količine izmenjene malo...čini mi se da je stari Principal plus bolje delovao...Flex je dosta rizoma samo ošamutio,ali ne znači da nije dobar na osnovu primene u jedne godine..
Čime radite kukuruz pre nicanja,s tim da već ima izniklih malih korova,dali deluje nesto osim totala na već iznikli poponac,grahoricu...?

I mene zanima grahorica koja tesko nestaje iznova se pojavjuje
Kakva su vasa iskustva ,sa cim je uspesno tretirati

Recimo...
Na njivama ima po malo širokolisnih korova, a prskaću svakako smetolahlor+terbutilazin posle setve pa pitam šta bi bilo kada bi ubacio i tbm za te širokolisne korovčiće.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

U suncokretu ja bas njega i koristim za sirokolisne, ne znam u kojoj fazi je preporucen bese.. Znam da moze u psenicu, za kukuruz nisam cuo da ga neko koristi..

Pre nicanja nas zanima.Sto znaci da cu duplirati dozu tribenuron-a,nzm jel ostavlja neke rezidue na zemljiste pa ce posle smetati suncokretu kad dobije redovnu dozu iste a.m.
Ili npr tezis u suncokretu,2.4d i slicni ...

Ide ga ta jedna bočica, to jest 440 gr/ha. Ne treba ti ništa više za širokolisne. I obavezno okvašivač, vivolt.

Pre nicanja nas zanima.Sto znaci da cu duplirati dozu tribenuron-a,nzm jel ostavlja neke rezidue na zemljiste pa ce posle smetati suncokretu kad dobije redovnu dozu iste a.m.
Ili npr tezis u suncokretu,2.4d i slicni ...
Sa 2.4 d u suncokretu nemoj da se igras! To su odavno neki uradili, dakle ne probali vec su mislili da je ispravno i puko je suncokret!
Metmark ili Tezis je jos pod znakom pitanja, sve zelim jednom da testiram nakon setve suncokreta a nikad da uradim da vidim kako deluje, probao bi na 1 kj! Zanima me da li se aktivira zemljisno ili
jednostavno skida sirokolisne kao u psenici i nikom nista!

Metmark u kukuruzu probao je čovek kod nas na većim površinama, ubacivao je samo jednu kesicu na prskalicu tokom prskanja na crno i uprskao baš lepo, moralo je da se preseva.

Sa 2.4 d u suncokretu nemoj da se igras! To su odavno neki uradili, dakle ne probali vec su mislili da je ispravno i puko je suncokret!
Metmark ili Tezis je jos pod znakom pitanja, sve zelim jednom da testiram nakon setve suncokreta a nikad da uradim da vidim kako deluje, probao bi na 1 kj! Zanima me da li se aktivira zemljisno ili
jednostavno skida sirokolisne kao u psenici i nikom nista!
Nemoj da probaš.Aktivira se u zemljištu posle kiše .Čak je i presevan usev ,secovao..Radio je probu jedan moj prijatelj ,pre 10-tak godina.

Radio cale u soji ubacio "malo" tezisa iki cega vec da opali gorusicu i rezultat ... nikad vise.
Opasno je to djubre od hemije. Prskao je drugar psenicu tezisom, pa idice godine problem u repi.

Dosta trnjina, zaraslih obala, ringlova, leske rešio sam Tezisom!Nekoliko kesica na leđni špric i kupanje, sve izgori ko licna i potpiše kapitulaciju.

Onda nista,ali takodje me strah i total koristiti,pretprosle godine sam naj... sam njim u kukuruzu.Flekovao jednu parcelu pre nicanja,i tacno tu gde sam flekovao je kukuruz bio jako los,nesto biljaka se i posusilo ....Peskovito zemljiste,mozda se nesto desilo tipa da je od kise na biljku prenet total nekako sa zemljista ,nzm.....

Nazad
Vrh