Herbicidi u kukuruzu

To sa pdv-om? Nesto mi to jeftino.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

To sa pdv-om? Nesto mi to jeftino.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Nisam uzeo ali raspitivao sam se i čini mi se da je ta cena sa pdv om ali proveriću sutra pa ću ti reći tačno, rečeno mi da ima sad i zamena za laudis jel radio neko sa njom i kako se pokazala?

Kakva su vam iskustva sa Medeyom?
Da li je koristiti u zemljisnom tretmanu sa 135 g/ha ili do 3 pera 80 g/ha, kakvu je gde efikasnost pokazala?
Pozdrav

Колико видим, Medeya има активну материју изоксафлутол. Ту активну материју је развио Bayer и продавао као Merlin Flexx, a уз додатак активне материје тиенкарбазон-метил продавао као Adengo. Bayer-у је изгледа истекао патент и сада свако може да прави изоксафлутол. Агромаркет од прошле године продаје Medeya-у.

Разлика код Medeya-е у односу на Bayer је што је Bayer додавао протектант ципросулфамид и производио као концетровану суспензију (течно) док је Medeya у облику вододисперзибилних гранула (прашкасто).

Сумирано, Medeya би требало да је замена за Merlin Flexx односно једну од две активне материје Adengo-а, само другачије спакована.

Видим да је од ове године и Галеника Фитофармација почела да рекламира истоветну формулацију као Merlin Flexx под називом Logan, само не знам да ли може да се купи.

Da li sa medejom treba i okvasivac?
Koju dozu primeniti u fazi 2-3 list kukuruza, vidim da pise 50-80gr/ha?
Da li bi moglo da joj se doda terbutilazin, ili 2.4d, i u kojoj dozi?

Nazad
Vrh