Herbicidi u kukuruzu

Sjedne strane je član mirban u pravu, jer i pored iste aktivne materije, ne odrade isti posao herbicidi od različitih proizvođača. Tako sam ja imao slučaj za npr. akt. materiju nikosulfuron, Siran(agromarket) i Nikogan (Adama) lošije urade sirak od Talismana( Galenika) i nekadašnji Nikogan(Magan), i Nikosava (Agrosava).
Aktivna materija mezotrion, Mezatron(Agromarket) bolje je odradio korove od Metto(Agrimatco).
Iako su svi kinezi, nisu jednako dobri. Sa kopijama Pulsara se isto pisalo da su neki dobri neki loši, Ikarus ako me sećanje služi je bio loš.
Stoji to da treba znati sa kojom aktivnom materijom se radi, a ne nazivom preparata.

Ovako izgledaju moje njive danas radjene Monsunom u kolicini 1,8l/ha 08.maja
Krajem avgusta prošle godine su isprskane totalom posle suncokreta a prva slika je od 25.aprila dakle 13 dana pre prskanja. Gde sam ja omanuo pojma nemam, u svakom slučaju totalno sam nezadovoljan kako je sve ispalo. Otrov i voda pri prskanju su se lepo uklopili, vreme je bilo ok.... Špartao danas, zagrnucu pa šta bude....
f5e7c24075ba99411ba214664c5cf3a5.jpg
cea12e25465d5a9d7b868a5ae59c2bf8.jpg
bdb309f015ee0fe750131b9865424889.jpg
8e58b09c39b1d4fa76aa902ab01b6cfc.jpg
5cfcc4567f7c2242105aaae1f9cf5fde.jpg
e6fc96033c805774b1a94d370a2904ca.jpg
dc4c0718b59f9813dc063a2860f26cd2.jpg

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока

Ja sam ove godine radio pola kukuruza sa Principalom plus a drugi deo Peak+siran... Principal mi se bolje pokazao,sledece godine planiram da probam Adengo...

Adengo je keva,vredi svaku paru,samo da su korovi sto manji kad se radi s njim

...

Poslednja izmena:
Adengo prošlogodišnji napravio kodnas kako čujem od nekih problema u soji ove godine...nije se valjda razgradio najbolje...

Kod mene najbolja i najcistija soja tamo gde je bio adengo prosle godine i jos je i pola pika islo. Sto se tice dikambe kod mene je zavrsila. U preporucenoj dozi do 5og lista mi je na jednoj njimi na malom delu pokazala sta ume. Od iduce godine samo adengo pa pola pika+talisman, ili njemu slicni ako ima potrebe.

Kažete Adengo i manji korovi pa koji herbicid ne nosi manje korove?Probaj te npr u splitu dikambu i nikosulfuron prvi pit kad je kukuruz 2-3pera naravno da su korovi izmamnljeni i drugi split 5-6list(nikakve posledice po kukuruz jer je doza dikambe mala) njive čiste garant jer su korovi mali jbg rekao sam već negde ne volim da prskam velike korove u velikom kukuruzu koji god preparat bio u pitanju.

To sve stoji što se dikambe tiče,ali izbacio sam je iz razloga što lako dospe do komšijskih useva ,l ne želim nikakav divan da imam.

Dikamba komsijska u soji pravi harakiri ako je toplo i vetricak duva. Ukvrca se soja i prinos 0.

Bude nekog prinosa ako je kišna i dobra godina,2016.god sam tako prošao na svojim njivama,dikamba nije zezancija i oprez ko je koristi.

Jel dosta pola doze laudisa da skine lozicu po kukuruzu...Kukuruz je u sedmom peru i prihranio sam ga juce al ga umrsila lozica samo tako.Druge trave nema a prskat je terbisom i montom na crno

Posto ste me isprepadali sa dikambom,danas je radila prskalica ali rucna...Presao sam danas 30 redaka rucnom prskalicom pa cemo vidjet poslije svetaca kakva je situacija a ostalo mi jos oko 45 redi.Ide to brzo,pogotovo sto nema svagdje lozice.Prsko sam kambiom a laudis ce svakako ic posto je vec kupljen al da prvo potamanim ovu silnu lozicu...Valjda sad nece stetit korijenu i stabljici kukuruza

Sta mislite, da li ce se sirak oporaviti, ili mu spasa nema? Oprskan pre 6 dana sa maister preparatom koji u sebi ima aktivnu materiju foramsulfuron 30g/l ( poredjenja radi equip ima foramsulfuron 22,5 g/l).
Ili uprosteno pitanje, da li se sirak od poznatijeg preparata equip-a oporavlja ili ne?

Kažete Adengo i manji korovi pa koji herbicid ne nosi manje korove?Probaj te npr u splitu dikambu i nikosulfuron prvi pit kad je kukuruz 2-3pera naravno da su korovi izmamnljeni i drugi split 5-6list(nikakve posledice po kukuruz jer je doza dikambe mala) njive čiste garant jer su korovi mali jbg rekao sam već negde ne volim da prskam velike korove u velikom kukuruzu koji god preparat bio u pitanju.
adengo malko duze drzi zemljisno od tih drugih koji skidaju kontaktno :ppozdrav:

Sta mislite, da li ce se sirak oporaviti, ili mu spasa nema? Oprskan pre 6 dana sa maister preparatom koji u sebi ima aktivnu materiju foramsulfuron 30g/l ( poredjenja radi equip ima foramsulfuron 22,5 g/l).
Ili uprosteno pitanje, da li se sirak od poznatijeg preparata equip-a oporavlja ili ne?

Prati ti ovo, ako u narednih 4-5 dana nepropadne sirak 90%, ja bi ovo ponovio. Koju si dozu Maistera išao?

Svakako cu pratiti. Svaka stabljika je zakacena tj krenula sa simptomima propadanja. Manje su skroz ljubicaste a velike krecu isto da propadaju. Isao sam sa dozom od 1,6 litara po hektaru sa potrosnjom vode od 180 litara.
Opalio je i sirokolisne korove. Cicak je kao poparen.

Divlji ovas, koga nema puno, se i dalje zeleni kao kukuruz bez tragova da ce propasti. Pise da treba i njega da ubije. Za sada je ziv i zdrav. Jedino ako na njega kasnije deluje.

Nazad
Vrh