Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zato sto im je jeftiniji Siran, Nikosav itd.
Mozda si kupio neki preradjeni(kineski),sve zavisi u kakvom stadiumu je bio korov sa koliko vode si isao,imam ja parcele gde idem sa skupljom hemijom a imam i gde idem sa jeftinijom i odradili posao i jedna i druga kombinacijaCovek se uci dok je ziv! Ali ako nista ne nauci iz svojih gresaka onda nece nikad nista ni znati!
Ako si koristio prosle godine Talisman (Nikosulfuron) kad su korovi niski bili i rezultat bio negativan, ne razumem zasto bi opet koristio istu akt. materiju?!
Ako se ja pitam Nikosulfuron je NULA. Koristio sam ga jednom pre mnogo godina (Motivel) i jednom pre 6-7 godina, rezultat ravan NULI.
Pisano je o tome kako herbicidi za uskolisne korove deluju u kukuruzu. Ne ocekujem ja ni od jednog da skroz unisti sirak, ali rekao sam moje iskustvo sa tom a.m. Imao sam ja vremena i vremena za cekanje ali pokazalo se da djabe cekam.Ne bi da se Peet uvredi ali bilo koji herbicid kad se primeni po uputstvu tesko da moze biti da nema bas nikakav efekat makar ga je morao zaustaviti.Druga je prica sto mi ocekujemo da posle upotrebe herbicida korovi bukvalno nestanu ,neki tako i rade a nekima treba vise vremena
Gde ima rezistentnog sirka radi se Adengo + Laudis , a u drugim kulturama se rešava rizomski. Rizomski sirak adengo i laudis izbeljuju i usporavaju ,a često se desi ako se poklopi lep raspored kiše da u takvim uslovima ne bace seme, pa se smanjuje populacija. Kod ovog problema cilj je imati samo semenski sirak , a on se može uništiti iako je rezistentan sa gore spomenutom kombinacijom.Gde ima rezistentnog sirka pomaze samo motika. Ja mesam rimex+nicosav ali to samo osamuti sirak, posle spartanje i ako treba zagrtanje i drzimo ga pod kontrolom.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока