Jesam ja pre dve godine u jednoj njivi bila pirevina sa kukuruzom poterala, taj deo njive je izgleda kao park,golf teren, odem do apoteke i pitam sta ima za pirevinu da je dobro da ne omanem nepitam za cenu, kaze Tarot plus, i uzeo sam, doduse smao jednu kesicu iz one velike jer cela ide na 2ha, oni su izasli u susret ljudima i otvrali i delili po jedan ha, cena je bila 100KM-50e za 1ha i dodao sam trend i folijarno djubrivo, i oprskao, i nakon 15tak dana pirevina pocela da gori kalo cigara kada se popode na grob
odozgo ka dole, i od tada parcela cista, od pirevine.
Tako da ako nemas pirevine mozda da probas za Equip+Laudis ili Maister koji je ovde kod mene 1l-60km, equip-48km i laudis-49km, tarot nisam jos video koja mu je cena sada...
Prskanje obavezno gledaj prema korovima u njivi, nemoj bacati pare na skupe preparate ako nemas nesto opasno poput, pirevine, sirka i sl.
Ja sam za ovu sezonu uzeo Merlin+acetohlor da vidim sta ce biti, ako bude kako pricaju,kada ima dovoljno kisa drugo prskanje nemora ni da se radi u sto sumnjam al eto, neka odradim jos mozda neko korektivno nekim preparatom pre svega za sirokolinse jer njih imam njavise pa videcu sta ce biti.