grunt
Član
Opcija sto se tice motivela je Gat Motion,slovenacki Pinus preveren 100%
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je kombinacija na zeleno(kada kokuruz nikne,a sa njim i trava).Ceka se pogodan momenat da iznikne sto vise trava,a da kokuruz ne preraste zbog Ekvipa.Mislio sam da prskam callisto+equip pre nicanja,dali moze?
U opciji Download imas spisak gotovih pesticida koje sam poslao moderatoru kada su pravili opciju DOWNLOAD krajem marta,posto nisam mogao da stavim na forum(ugasen megauplaud)Zavrseno prskanje Acetogal 2 l/ha+ Glifol 2 l/ha. Radjeno pre 3 dana, danas se vec vide rezultati... Neke njive nisam smeo da radim, jer je kukuruz vec nicao, pa sad imam problem sa tim.. Kupio sam Celebrity +, ali necu s njim raditi jos 10ak dana, dok ne izadje rizomski sirak. E, sad, hteo bih da prskam sirokolisne korove pre toga, pa me zanima koje su mi opcije... Ne bih prskao sa Dikambom, jer je vec ima u Celebrity-ju, ne bih prskao sa 2,4D, i Callisto, i LAudis su mi cenovno malo jaki... Ima li jos kakvih opcija. Ne znam sme li Celebrity u split aplikaciji??
Da kupio je 2 kanistra i uzeo je plamen i jos nesto...
Ako oprskas sa 1,25mil/ha toliku dozu mozes jedino sa spricom za inekcije da naspes u prskalicu.Mozda ce rizomas unistiti 1,25l/haDa pojasnimo malo....Osim original Motivela sve je kinez samo razlicite firme pakuju i treba za rizom minimum 1,25mil/h i to do 7mog lista koristiti
Kada prskas kokuruz posle setve,a pre nicanja,dali ces morati da izvrsis korekciju i dali ce prskanje na crno(posle setve a pre nicanja) da uspe zavisi od vise faktora:1.vremenski uslovi(potrebna je kisa posle prskanja da bi herbicid poceo da deluje)
2.zakorovljenost njive(prethodnih godina)
3.vrsta izabranog herbicida i njegov spektar delovanja(imas jeftinije varijante(npr.acetosav+zeazin...ili neki na toj bazi),skuplje varijante(npr:merlin....))
4.predusev......
Ja kokuruze uvek prskam dva puta.Na crno jeftinija varijanta-pratim vremensku prognozu da posle prskanja na crno u toku 5-7 dana padne kisa.
Preko lista Talisman+Plamen i ubacim prehranu-jako dobra kombinacija.Odrzavam plodored,koliko je moguce.Prosle godine na nekim njivama nisam morao ici drugo prskanje.