paorpaor
Član
Uz kalisto, laudis i ekvip nemas potrebe za ultra hibridima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Apsolutno se slažem sa Paorom , iako nisam sijao te ultre, trebalo bi biti tako. Ipak kapa dole našim stručnjacima za ovakav izum , ja bar nisam ni čuo da još postoji slična tolerancija kod ne biotek (GM) hibrida . Jedino znam kod pšenice tzv "clearfield" selekcije.
Kish , teško je uraditi , mi to kažemo ledinu, da se sije žito , stvarno treba biti maher.
Nikad nisam imao problem zbog upotrebe vece kolicine totala nakon setve ni u kom usevu. Procitaj na uputstvo totala pa ces videti da je kolicina za pirevinu od 10-11 l po ha.
Sto ranije pospremi parcelu za setvu i cekas da niknu korovi. Sto duze cekas (ako ne pada kisa) tako ces voditi racuna o grupi (Fao) hibrida koje ces sejati.
Nikad se ne plasi da su korovi prerasli ako koristis dobru dozu totala.
Sto ranije sejes nakon pripreme zemljista a korovi nisu dovoljno rasli (i do 20 cm) racunaj da to sto je niklo sprzis al je velika verovatnoca da kasnije niknu novi (bitno je da ih ima sto vise).
E, sad pre svega moras i ovo znati. Ne bi trebalo nikako posejati kukuruz u takvoj njivi sa tolkom pirevinom.
Sto nisi posejao jecam ili psenice? Ali ako bas ti je takva zelja onda ja mislim da ti je ovo dobar recept a i ne moras posejati Ultra hibride nego te koje odgovaraju vremenu setve.
To sve zavisi od godine do godine , za palamidu provereno nije kasno.Cakni ni za sirak stim sto je sirak bacio seme,ali jos za rizome je dobrvo sve vazi za one uslove kad se kukuruz brao u septembru AS51 a posle jos mesec dana nastavlja lepo vremeKod nas se koristi total i posle skidanja suncokreta a nakon berbe kukuruza mislim da je vec kasno.
Mi smo prvi put prosle godine isli sa totalom posle skidanja suncokreta. Glavni razlog je bio taj sto je zbog velikog grada suncokret "otvorio" redove, a to su korovi jedva docekali.I bilo je svega od korova. U normalnim godinama nikad nismo prskali " suncokretiste"Kod nas se koristi total i posle skidanja suncokreta a nakon berbe kukuruza mislim da je vec kasno.