Hattat

Kad ga zavari ostaje problem stelovanja ako nezna zaor :cao:

neradim ja licno odneo u servis pa majstor valjda zna nije mu prvi traktor da radi jedino ako hattat ima nesto drugacije od ostalih posto je ovaj moj jedini u selu.sutra cu to resiti kad dobijem sve sta mi treba u vgp idem da vidum za tu viljusku i drug lager a za korpu i lamelu cu resiti kad se saberem

neradim ja licno odneo u servis pa majstor valjda zna nije mu prvi traktor da radi jedino ako hattat ima nesto drugacije od ostalih posto je ovaj moj jedini u selu.sutra cu to resiti kad dobijem sve sta mi treba u vgp idem da vidum za tu viljusku i drug lager a za korpu i lamelu cu resiti kad se saberem
Nazovi majstora Simu,nemoras da ides dok ne proveris sa Simom ili Dejanom dal imaju na stanju

Kad ga zavari ostaje problem stelovanja ako nezna zaor :cao:
Zazor između žabica i druk ležaja? To nije problem. Izmeriš odstojanje žabica u odnosu na blok motora i isto tako izmeriš na koliko cm je druk ležaj u odnosu na zvono kvačila. Razlika mora iznositi +-2cm jer mora postojati prostor gde će se druk ležaj vraćati (podešavanjem na sajli, poluGi, hidro cilindru) kako se lamela troši.
U krajnjoj varijanti može i spojiti motor sa menjačem, ustanoviti koliko ima ili nema lufta između druk ležaja i žabica, opet ga razdvojiti i podesiti žabice.
@skal Miso Hromcik možeš naravno. Za lamelu bi mi značio oem broj ili makar dimenzije (280-300 ili 310mm) i broj zuba- nutova (16?).

eco i dosadasnjih rezultata popravke ,,,posto nisam hteo bas celu korpu da menjam zbog 1 zabice i lamele resio sam da naverim tu 1 zabicu i remontujem lamelu ,ssad dal sam pogresio ili ne vreme ce pokazati samo neznam dal je to dosta tvrdo navario sam tih 2mm sa co2 dalje to dovoljno ili sam trebo sa nekom tvrdom elektrodom?,,,,inace kad sam se raspitivo za celu korpu malo je problem sve lamele su sa 16 zuba cinimise...a na mojoj lameli je 22zuba zato sam zasad resio samo remont

Biće to ok jedno vreme. Tako sam i ja uradio na starom yto-u jer je bi bilo šteta da se baci korpa (kad opet zvekne onda ide sve novo).
Ostala odlična lamela-sinter, nalegajuće površine itd itd, samo je osovinica pukla, jer visina nije bila dobro podešena, a i žabica je zveknula jer se vrtela jedno vreme dok nije uhvatila zvono kvačila. Traktor je imao 4440rs kad se to desilo i ako izvuče još 1000rs (a već je napravio 700) ja ću biti zadovoljan. Jedino sam pogrešio što nisam ubrzo kupio rezervnu korpu sa lamelom jer je koštala oko 55.000. Sad više nema takve starog tipa korpe, nego samo novije kao što je tvoja....
Ako ti je lamela sa 22 zuba to je onda korpa kao na 120-130ks a ne 80-90ks Kinezima.
--------------------------
Jel ovakva lamela https://www.ikh.se/en/clutch-plate-...Hy3xYZuM7-sOlpBt1j5hM3zLpFmCJty0qvVwcUTjmqOAY

Poslednja izmena:
mislim da nije ista bio sam u Boki gde robert ima servis Yto i uporedivali smo korpe i lamele korpa je ista i nosi istu oznaku al lamela je 16 zuba ,,,,juce gledo na mojoj korpi ima ispisano ove brojeve

2HM1 2006 A6A​

kad sam proveravo sa ovim brojem onda mije izbacilo lamelu sa 22 zuba kao za Hattat,i Valtru,,a broj koji je ugraviran na korpi L 002201 0215 07 izbacuje sasvim drugo...,al vec sam dao lamelu na remont romic servis mi kaze navodno da trebalo bi izdrzati 2-3000 sati samo neznam dal je dovoljno samo co2 navarivanje zabica ili sam trebao nekom tvrdom elektrodom??

Biće to ok jedno vreme. Tako sam i ja uradio na starom yto-u jer je bi bilo šteta da se baci korpa (kad opet zvekne onda ide sve novo).
Ostala odlična lamela-sinter, nalegajuće površine itd itd, samo je osovinica pukla, jer visina nije bila dobro podešena, a i žabica je zveknula jer se vrtela jedno vreme dok nije uhvatila zvono kvačila. Traktor je imao 4440rs kad se to desilo i ako izvuče još 1000rs (a već je napravio 700) ja ću biti zadovoljan. Jedino sam pogrešio što nisam ubrzo kupio rezervnu korpu sa lamelom jer je koštala oko 55.000. Sad više nema takve starog tipa korpe, nego samo novije kao što je tvoja....
Ako ti je lamela sa 22 zuba to je onda korpa kao na 120-130ks a ne 80-90ks Kinezima.
--------------------------
Jel ovakva lamela https://www.ikh.se/en/clutch-plate-...Hy3xYZuM7-sOlpBt1j5hM3zLpFmCJty0qvVwcUTjmqOAY
da toje ta lamela

Koštala nekada 23,000 u Subotici međutim nema je više na stanju. Možda može @MOMOSARIC da nabavi (sad se setih da je nudio pomoć u nekoj temi gde je trebalo kvačilo, čini mi se).
Ok je i Co2. Mada zavisi dosta i od toga šta traktor radi tj koliko se često koristi kvačilo. U svakom slučaju, sad znaš u kakvom ti je stanju kvačilo i šta ti treba od delova tj od čega štimaju delovi pa se možeš polako pripremiti za sledeći put.

hmmm sledeci put,,,sad ima 3,5god do 5 ga moram drzati jer je kupljen preko konkursa 50.40.10.......a ako bude pravio jos problema koje nebi trebo praviti kozna sta ce biti....uglavnom hvala na korisnim savetima :ppozdrav:

Da, pomislio sam i na varijantu oglasi...... Šteta ako je tako. Tamo negde 2008-9-te sam ga gledao na sajmu (doduše onda su se zvali Pol-mot) i sviđao mi se traktor ali je poprilično nedostajalo sredstava da ga kupim.
Nema na čemu! (y) :ppozdrav:

Skrljo mi se Imt 2004-te i koštao nas oko 4 vagona kukuruza. Zbog tih kvarova sam žestoko zakasnio sa jesenjom setvom samim tim i prinos je bio takav..... U proleće 2005-te neplanski kupujemo Rakovicu. Suša nas tukla (i) 2007-me, kupio neplanski 4.5kj zemlje..... I osta žal za polmot-om. Al dobro, vremenom je došao brat Si đi, tako da nisam baš siguran u tu moju sreću..... 🤣

ja nemogu da kazem da je to los traktoral neke stvari nisu najbolje odradene kako treba .. u to vreme za te novce ok sasvim solidan bolji nisam imao mogo sam mozda armu koja je bila oko 8000eu skuplja ili yto 90 jer ovi od 100ks su dosli kod nas posle konkursa tako da toje to,,,imo je moj nekih decjih bolesti koje su otklonjene u garantnom roku al ovo da pukne vilhuska kvacila tj,sipka na kojoj ve viljuska i zezne zabice na korpi nisam na 1600 sati ocekivo uradio lamelu kod romica kaze de nije proklizavala i po debljini je bila nekih 4o%potrosena,,,,stoje tice sipke kvacila vidi se da je kozna kad 1/3 pukla jer je tamo bilo rdjavo a ovo ostalo je islo dok je islo po meni toje bila isto fabricka greska al dzaba kad ima garanciju samo 2 god ,drug lezaj 1 se vec malo cuo ovaj drugi je bio ok,,,,tako da neznam sta reci sad vidim da ih u VGP ni nema na prodaju jer su digli cenu turci a izgleda da ce ovi kinezi preplaviti nase trziste

Nazad
Vrh