Gume

2 god imamo ozka 12.4 28 i na drugom bkt obe gume dobre mekane neskace ja zadovoljan
Nosi atomizer 440l nevidi se da ih puno jede

Zar Seha i Ozka nije ista guma/proizvodjac?

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Imam jednu na balirki, pretvorila se u plastiku skroz. Drugu imam na traktoru napred. Pukla mi je ruska, pa sam ovu uzeo da uparim jer vizuelno je najsličnija. Ona je počela na nekim mestima da se kruni, i kada trljam prstom na tom mestu ona se kopa i ostaje mi crno na prstu. Takođe, gazeći sloj je jako tanak. Za dve sezone ima već preko 10 bušenja. Srećom, uspeo sam da je montiram kao tubeless (iako nije za to predviđena) i onda je lako zakrpim onim čepovima što prodaju kinezi. Da sam morao svaki put da je demontiram i lepim unutrašnju, do sada bih je bacio.

20240317-154144.jpg

Evo kako izgledaju ta mesta gde se guma kruni. Ispadaju komadići kao zrnca peska.
20240317-125222.jpg

Poslednja izmena:
Hmm,valjda je samo neka losa serija guma,kod mene su zadnje na traktoru Seha,i za sad sam zadovoljan,bese sad 2 ili 3 godina ...Drugar je uzeo BKT ,kaze plitki su kramponi,mislim da nisu ni kod Sehe nesto bolji,po meni ok za taj novac.Bitno samo da ne pucaju pre nego sto se izlizu,sto je retkost danas kod vecine proizvodjaca.

Zbog tog pucanja i razmatram zamenu zadnjih koje su Cultor. Ruku na srce, one su 2012. godište ali dubina šare im je sasvim ok još uvek. Međutim, sa strane su ispucale dosta. Uzeo bih možda radijalne ali baš je tanka ponuda za 320/85R28, a puno su skuplje od običnih. Nisam video uživo ali na slikama mi dobro izgleda Ozka. Jedino me brine tursko poreklo :D Garancija je navodno 7 godina.
Ovde su neke prave slike koje sam našao. One iz web prodavnica su dosta nerealne.

Kolega ima Ozka gume na Fiatu 1380, sve 4 je kupio nove pre par godina. Zadnje su kao nove a prednje se krune kao da nisu od istig materijala, kao da imaju više plastike.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Imamo i prednje i zadnje na traktorima...ne krune se niti jedne.istina je da je sara retka i plitka,ali sobzirom da je bilo u trenutku kupovine one ili ruske-odabrali smo turske.i jos nesto,turci zakidaju na balonu i visini.samo zbog toga necemo ih vise kupovati.

Nazad
Vrh