Jedno pitanje,pre mesec dana sam kupio dve nove zadnje trajal gume za imt 539.Od 1983 tj od kad je traktor proizveden na njemu su bile tigar i sluzile bez problema.Traktor je koriscen samo za poneko spartanje,prskanje i sl.lake radove jer je treci i najmanji u garazi.Elem kad sam stavio kod vulkanizera gume normalno sam dosao do kuce-10 km.bez poskakivanja,drmusanja i sl.Parkirao ga u garazu i sledeci put posle dve nedelje krenem sa njim da obidjem njive,Imao sam osecaj kad sam izasao iz dvorista kao da su kockaste gume,osecaj skakutav te prilikom povratka kuci mnogo manje poskakivanje kao da se zagrejale gume i legle..Na zemljanim putevima ni neprimecujem ovo se odnosi samo po asvaltu.Proverim srafove,da li ima balon itd....nista nevidim.Danas nakon opet dve nedelje stajanja opet krenem da obidjem njive poskakivanje je jos izrazenije,ljulja i kabinu i poskakuje.Znaci gore dole ne levo desno.E sad sta vi mislite do cega je?Ja sve mislim da su gume totalno plasticne i da nakon stajanja od 2 nedelje na betonu one se deformisu.Ako neko ima ideju neka kaze.Naravno za trajal sam sve lose cuo ali kontao sam da ce posluziti za ovo sto mi treba kad ono prc.Gledao sam i dal kaci negde...ne,tockovi ne sevrdaju.Izvinjavam se kako sam ovo srocio ali popiz....sam