Gume

То боље да ниси купио,мало оштрија трава је пробије,купио један пар,у 5 дана 3 пута се пробиле,дебљина флис папира,рекламирао узео други пар,после опет иста прича,вратили ми паре и купим као човек Култор...Још ако си купио у вук комерц...

Kupljene u TIMKU prema Pavlovica mostu,videcu kako ce se pokazati.
Ucinile mi se jeftinije nego kod nas

I meni se cultor na 539 6.00-16 busio u 5 dana 3 puta. Malcirao sam zapusteni sljivik i malo-malo se guma probusi. Kad su gume malo ostarile i ocvrsnule, ije se ni jedna vise probusila.

BKT je kod nas na dobrom glasu kao dobar odnos cjena/kvaliteta.

Jedno pitanje,pre mesec dana sam kupio dve nove zadnje trajal gume za imt 539.Od 1983 tj od kad je traktor proizveden na njemu su bile tigar i sluzile bez problema.Traktor je koriscen samo za poneko spartanje,prskanje i sl.lake radove jer je treci i najmanji u garazi.Elem kad sam stavio kod vulkanizera gume normalno sam dosao do kuce-10 km.bez poskakivanja,drmusanja i sl.Parkirao ga u garazu i sledeci put posle dve nedelje krenem sa njim da obidjem njive,Imao sam osecaj kad sam izasao iz dvorista kao da su kockaste gume,osecaj skakutav te prilikom povratka kuci mnogo manje poskakivanje kao da se zagrejale gume i legle..Na zemljanim putevima ni neprimecujem ovo se odnosi samo po asvaltu.Proverim srafove,da li ima balon itd....nista nevidim.Danas nakon opet dve nedelje stajanja opet krenem da obidjem njive poskakivanje je jos izrazenije,ljulja i kabinu i poskakuje.Znaci gore dole ne levo desno.E sad sta vi mislite do cega je?Ja sve mislim da su gume totalno plasticne i da nakon stajanja od 2 nedelje na betonu one se deformisu.Ako neko ima ideju neka kaze.Naravno za trajal sam sve lose cuo ali kontao sam da ce posluziti za ovo sto mi treba kad ono prc.Gledao sam i dal kaci negde...ne,tockovi ne sevrdaju.Izvinjavam se kako sam ovo srocio ali popiz....sam :ppozdrav:

Znaci jedino mi ostaje podignem traktor po zavrsetku sezone na klocne :sta:

Dizalicom podigni jedan tocak pa vidi da li baca felna ,tako proveri i drugi. Kod mene je desna felna negde kriva pa ljuljuska.

Digni traktor na klocne pa ostavi desetak dana. Kad ga spustiš odmah provozaj pa ćeš utvrditi dali je tvoja sumnja da su "totalno plastične" ispravna.

Tako sam i uradio.Nakon voznje prosle nedelje kad su legle gume tj.kad je stalo poskakivanje podigao sam traktor na klocne u garazi.Jutros spustio i provozao i gle cuda nema nikakvog poskakivanja.Znaci Trajalke su mi totalno plasticne.Promasena investicija.Ali na greskama se uci....nikad vise trajal.

Ma sve su takve. Nov Cultor pa poskakuje dok se malo ne razgazi. To je takoreci normalno da ako guma stoji u jednom polozaju da se slegne kraj na kojem je lezala guma. Nakon rada ili malo voznje po rupama, sve legne na svoje mesto :ppozdrav:.

Jel imate neki lepak za spoljnju fleku na gumi 14.9-28 ? Guma je rekord i popustila je na jednom od sastava nekih 5cm,letos je stavljen unutra veliki bajlag i zalepljen je,a spolja je isla fleka ali je majstor stedeo na materijalu pa je zalepio nekim OHO lepkom i sad je u branju ta fleka skoro otpala.
Znaci ne trpi veliko opterecenje sama fleka,koliko mi je bitno da dzomba ne prosece dalje gumu.

- - - - - - - - - -

P.S. One fleke sto je spominjao Mirko015 su samo za unutrasnje lepljenje.

N.A skineš gumu i odneseš u Mitrovicu na vulkaniziranje.To zadovoljstvo košta 40% od cene nove gume a garancija dok se guma ne raspadne.

Nemam vremena za skidanje ni volje ni kako da je nosim u sezoni. Ovo sam platio 3-4 crvene,nekad je bio majstor za te stvari a sad je samo uspomena ostala na njegov rad.
Treba mi nesto da se zalepi na licu mesta neki dobar lepak.

Primiče se vrijeme da mijenjam gume na kombajnu. Kod mene su došle polovne i već 15 god nisam imao sa njima nikakvih problema. Ove god primjećujem više pukotina pa iako procjenjujem da mogu još ići nebi htio da me izdaju već tražim nešto za zamjenu. Neznam šta ima na tržištu a da vrijedi uzeti. Niko ne voli mnogo platiti ali naj skuplje je kad nevalja. Volio bi čuti vaša mišljenja pa iako znam da se neće svi složiti oko kvalitete i cijene i to je pomoć jer ja o gumama neznam ništa.
Guma je dimenzije 23.1/18-26. DUNLOP je bila ali vidim da je niko ne spominje pa sumnjam da ih ima na našem tržištu.
Interesuje me koja marka bi bila dobra i orijentaciono cijenu.

Nazad
Vrh