Grtalica za sneg ili nešto drugo namensko.

@Frenky
Jer ovu kačiš u Petak na akciju ravnanja puteva?

2j14swo.jpg

Uhh kako dobra grtalica, ja isto cistim sneg sa Torpedo samo u rikverc, nisam uspeo jos da sredim prednju hidrauliku... Jel ovo rucni rad tj jesi ti majstorisao???

Verovatno si pitanje uputio meni ali si se zbunio kada si video moju sliku pa si permutovao ;) u svakom slucaju dasku sam komplet sam pravio, jedino kada sam lim debljine 4mm kupio, odneo kod jednog prijatelja da je iskrivi na presi.. ispod lima je stavljen noz sirine 10cm i debljine 1cm... Ram je od stare IMT sejalice za kukuruz...

Evo jako zanimljivog resenja a jako lako za napraviti i koristiti,moze i da se rotira u zeljeni polozaj i da se okrene kontra pa u rikverc,a moze i za ravnanje puteva,razgrtanje sve i svacega,univerzalna stvar.Moze svako da napravi,nema tehnike.
Gde vi zivite,kod mene sneg pola metra.
2i8u1ps.png

t6scg0.png

29c5das.png

raonik ti je jeftini,i na njemu bi valjalo staviti dva klizaca kao na kosi ako negde zapne da te ne baca i slajfa,a ovaj frezer za sneg je bolja stvar i skuplja svakako.

Po svoj prilici biće nešto slično ovome sa druge slike i to u samogradnji. Planirao sam neke manje klizače na krajevima čija visina bi se mogla podešavati do nekih 30 mm baš zbog tog zapinjanja, a zgodno je i onu rupu gdje prolazi bolcna malo proširiti u elipsu pa da se klati lijevo desno i bolje prati teren.

Kolika debljina lima je potrebna? Da li je dovoljno 3mm ako bi ojačao sve sa nekim poprečnim nosačem i L profilima?

Ja sa mojom 4mm lim vidi se na slici da je zadnji put ravnala zemlju.. gurala je i kamen sve zivo sto treba i dobro izdrzava tako da za sneg bas kako kaze kremator 3mm odlicno!!!

Ja sam trazio vec 2 3meseca... nasao sam samo novo u jednoj metalostrugarskoj radnji, cena 150din. kg seku po meri kako tebi odgovara (cini mi se od 1mm do 40mm debljine) bas pogodno za pravljenje tih nosaca... Ali sam pre 2 dana nasao kod druga dve ploce 80cmx35cmx2cm debljine za dzabe, cini se dobre bile su na abripteru...

Nazad
Vrh