Neško
Član
Pozdrav
Ovih dana sam planirao da radim centralno grijanje na pelet, pa evo smatram da je ova ideja zanimljiva s obzirom da je zima smanjeni radovi u polju pa da vidimo kako se najbolje zagrijati.
Kakvo je Vaše mišljenje o ovom načinu grijanja.
Ovih dana sam planirao da radim centralno grijanje na pelet, pa evo smatram da je ova ideja zanimljiva s obzirom da je zima smanjeni radovi u polju pa da vidimo kako se najbolje zagrijati.
Kakvo je Vaše mišljenje o ovom načinu grijanja.

Hiljadu puta je diskutovano o ceni grejanja ali i o mogućnostima jedne porodice. Znam da će računi biti veći, ali hoću da izbegnem cepanje drva, sečenje, unošenje, iznošenje. Tamo gde ima starih ljudi i male dece najbolje je grejanje na plin, druga mogućnost je pelet i sve ostalo bih izostavio. Žena radi, ja radim, malo dete ne može da loži. Neka računi budu do 100 hiljada godišnje nije puno, realno to je 6 tona kukuruza po sadašnjoj ceni. Površina koju ću u početku grejati će biti 50-60 kvadrata, s tim što će i kod roditelja biti razvučena instalacija na istoj površini, ali oni su se odlučili da lože još par godina jer imaju dobre zalihe ogreva. Kuća je izolovana sa stiroporom 10 cm, prozori, negde smo stavili nove prošle godine, a negde su ostali stari slovenački sa vrlo dobrim dihtovanjem.