Lentic_98
Član
Hocu ozimnu setvu, a za sada se samo raspitujem ne bih da idem na slepo.
Koji je neki vas rekord bala po hektaru?
Koji je neki vas rekord bala po hektaru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da je to preterano. 300 kg 3x16 po kj pre oranja strnista je dovoljno. Prethocno oprskati totalom ako ima visegodisnjih korova i setva krajem avgusta.Evo ovako , ali prvi i najvazniji uslov je da zemlja nije jako kisela (znaci moras uraditi analizu).Ako je kisela pomaze samo kalcifikacija jer mozes izvuci stajnjaka i baciti vestaka koliko hoces zbog koselosti lucerka to ne moze da iskoristi.
Ako je ovaj uslov ispunjen onda ides (ovako se ja trudim da spremim zemlju) npr. na ovogodisnje strniste 40-50t stajnjaka , oranje i tanjiranje da se zaravna ,na jesen kada je vreme za duboko oranje 200kg MAP-a i duboko oranje.
Na prolece 300kg 8-15-15 i spremanje za setvu.
O.K. znam da smo u offf-u ,ali covek je pitao za poredjenje luc. i grahorice u tovu junadi ,a onda i nacin zasnivanja lucerke i da ne bi isli u drugu temu zbog jednog posta....Sve je ovo lepo ali mi nije jasno kakve ovo veze ima sa tovom junadi.![]()