Glatki-valjak

pesak je najbolje resenje od 10mm zida na valjku za par godine dobijes 3mm:osmeh:

Ulje moze kurslus da napravi leti (mada zavisi koliko se puni), ima da iskrivi cela, meni je precnik 27cm, cela 12mm debljine, bilo napunjeno uljem pa ih ispupcilo skoro 1cm ::sramota::, onda je ulje ispusteno i nasut beton.
Hoces da kazes da si ga prepunio, i da je postao naduven od pritiska unutra? To bih morao da vidim da poverujem. Ne kazem da ti ne verujem, nego mi je tesko da poverujem. Ja imam zapreminu od 400 litara, a sipao bih oko 250 litara.
pesak je najbolje resenje od 10mm zida na valjku za par godine dobijes 3mm:osmeh:

Mislis ako nije napunjen do vrha da ce strugati iznutra i zeznuti ovako jak celik od 10mm? Kome se to desilo?

Hoces da kazes da si ga prepunio, i da je postao naduven od pritiska unutra? To bih morao da vidim da poverujem. Ne kazem da ti ne verujem, nego mi je tesko da poverujem. Ja imam zapreminu od 400 litara, a sipao bih oko 250 litara.

Sutra slike..... ako ga ne napunis do kraja, moze da te zeza na neravnom terenu da se ulje prelije na jednu stranu i da ne pritiska svuda podjednako...

Vidim ja da ce onda voda da radi :)
I ovako mi treba u aprilu posle setve a tada mraza nema. A i psenica kada se seje, i to je u plusu.

Kod mene je bilo knap, i punjeno po hladnom vremenu, i onda preko leta na +35 bi sta bi... a da posle sam ispustio malo ulja, pa privio cep, pa sutradan ajd da odvijem cep da vidim ima li opet pritiska, i isprska me izradjeno ulje po licu :osmeh:, i tu je pala odluka ulje ide napolje, secem otvor na valjku i ubacujem beton!

Poslednja izmena:
21oov83.jpg

2rqkmed.jpg

Ulje, izradjeno iz ferkica... a ovo ispupcenje je registrovano tako sto sam bio blizu valjka i cujem lom pucanje, pogledam puko lezaj, reko kako u mestu u bozju mater, i onda vidim sta je :haha:.

Zato je i menjao ulje - morao da radi generalnu jer je pomesao ulje i naftu :osmeh:

Tako da Kremator, cak iako nadjes to ulje koje sam ti trazio, ipak mi ne treba :haha:

Mislim da u tvom slucaju je najbolje resenje voda. I posle koriscenja samo ispustis vodu, i gotovo. godisnje 2 put nije velik posao da se to uradi (2xnapuniti i 2xispustiti).

I to sto kazes. Bar to nece biti problem a necu ga koristiti u vreme mraza. E sada, slobodno neka se stvara rdja iznutra i neka propadne za 20 godina, a do tada cu vec kupiti Kembridz valjak :ppozdrav:

Tako je!
I pod obavezno da ga ofarbas iznutra! Nema tu sale, samo treba voditi racuna o tome, da li ce da traje duze od gazde ili ne... :osmeh: :ppozdrav:

Nazad
Vrh