Najćešće kod tih starijih bikova porast ukupne oplemenjivačke vrednosti je posledica povećanja oplemenjivačke vrednosti za osobine dugovečnosti tj fitnesa, jer tek kao zreli bikovi poveća ili im se smanjuje ocena za fitnes al sigurno se povećava tačnost procene. Npr Hupsol ima još uvek dobru oplemenjivačku vrednost zahvaljujući pre svega fitnesu i oceni za vime. Weburga sam uzeo isključivo zbog osobina mlečnosti. U momentu kad sam ga ja počeo koristiti on je bio peti bik u Nemačkoj po broju osemenjenih krava, cena je bila korektna. Inače vrlo mali broj bikova je pozitivan za osobine mlečnosti sa jedne strane i osobine tovnosti i osobine fitnesa sa druge strane, jer se ove osobine nalaze u negativnoj genetskoj kjorelaciji, popravljanjem jednih narušavaju se druge. Zato je Wille neverovatno kompletan bik, i jako redak bik kao takav, i mlečnost, i tovnost, dugovečnost, ocena tipa i plus laka teljenja... Kod mene su krave sa dobrim osobinama tovnosti ali im je falilo mlečnog karaktera, tu je ulete Weburg. Sad imamo dve junice pred osemenjavanje od njega, baš se vidi finija građa i mlečni karakter. jedino mu je velika mana minus ocena za fitnes, a posebno vodim pažnju o tome.