Galerija slika naših goveda

Otelila se Saška, HATKE-ova ćerka, junica sa slike iz posta na prethodnoj strani. Muško, pravi lenjivac, ona ima oko 25l. mleka. Ako nekog zanima, mogu da izbacim sliku.

@Zorak Kostovic jel muzes tri puta oteljenu kravu ? Ja muzem tri puta a neki sa foruma mi kazu da je to mnogo nemaju on 50l pa da moora trokratna muza ?

img0104.jpg

moja junica stara 25 meseci steona 8 mes.

U Temerinu na vasaru 450e kom. Inace su iz Tutina.
koja je prosecna kilaza ,jel znas? ja imam jedno za prodaju, jos neki dan, bas da vidimo koliko zaradjuju trgovci po teleto, cisto onako. bas me interesuje kako ce da napreduje ovaj jednobojni sa predzadnje slike posto mislim da su oni malo kasnostasniji od pravih simentalcica, i da, nemoj da se iznenadis ako neki od njih kasnije dobije neku sivu boju umesto crvene, to se kod nas cesto desava kod muskih, nem pojma zbog cega, naravno samo kad je u pitanju slobodni pripust.poz

koja je prosecna kilaza ,jel znas? ja imam jedno za prodaju, jos neki dan, bas da vidimo koliko zaradjuju trgovci po teleto, cisto onako. bas me interesuje kako ce da napreduje ovaj jednobojni sa predzadnje slike posto mislim da su oni malo kasnostasniji od pravih simentalcica, i da, nemoj da se iznenadis ako neki od njih kasnije dobije neku sivu boju umesto crvene, to se kod nas cesto desava kod muskih, nem pojma zbog cega, naravno samo kad je u pitanju slobodni pripust.poz
imaju oko 100 kg...

Mićo trgovci zarađuju mnogo! Ja sam sad u maju kupio 22 komada muške teladi za tov u mom i okolnim selima,prosek 140kg,460 eura po teletu se uhvatilo. Lokalni nakupci su mi nudili telad za 490-500 eura po komadu,a oni tu telad prodaju nakupcima iz Mačve i Vojvodine za 510-530 eura po komadu.

pa milane nisi ih ti skupo uzeo, a iskreno vasa telad u okolini kraljeva su stvarno prva liga. ma znam ja da oni zaradjuju mnogo, teraju vojvodjanima telad, a otuda dovoze nama u tutin i pazar bikove i jalove krave, zaradjuju u oba smera.

548561_439348579426127_100000529667241_1515857_1630673072_n.jpg
sta kazete za ovu Hupsolovu cerku 1.jula joj termin osemenjena Tomenom HB 1498 :) ?
Otelila se sinoc takoreci sama , to se tako brzo odigralo da malo sam se plasio jer je oteljena 280. .... ali dobro zensko tele je, to je vec drugo od Tomena......

---------- Poruka napisana u 10:44 ---------- Prethodna poruka je at 10:40 ----------

538327_462997610394557_1660820073_n.jpg
Coka , otac HERSTREIT , , majcin otac REPRON :) prosek u pprvoj laktavcji 30l
Jutros sam nasao tele u stali ... zensko :)

Nazad
Vrh