Gajenje zelene salate

Moja ove godine nije jos ni rasadjena.Trenurno sam u fazi sklapanja plastenika pa ne stizem.
Do 5 decembra cu rasaditi...
Marko ova salata tvoja za pećaka..
Sve pohvale.
Kakva je cena na kvantasu u bg.
 
Hvala..

Trenutno je od 500-650 din, a oko Arandjelovdana je isla i 700 din kutija, mada sve zavisi od robe i ponude, samo sto dobra roba uvek ima prolaz na neku normalnu cenu u odnosu na pijacu..

Imam ja jos oko 15000 rasadjene pre 3 nedelje, to je tamo negde za kraj februara, sve zavisi od vremena..
 
Ja sam danas očistio plastenike, 80% salate je završilo na deponiji...
Sorta Centore, rasad fenomenalan, rasađivana 17.,18.,19. septembar, jednostavno se uglavičila u roku od nedelju dana.
Svega dva puta folijarno prihranjena, dovoljno vlage, provetravano, šta više, plastenik zatvoren samo kad je bio mraz...
Mogao sam je ribati na rende Očigledno joj nije pogodovalo pretoplo vreme za jesen...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока
 
Šteta kolega...ali sam primjetio to na više vrsta salate...Funway syngeta- otišla u glave za Božić i za Uskrs...Lirice vilmorin-otišla u glavu u ljeto...Kiribati RZ-otišla u glavu u ljeto...Silvana Rz- propala u proljeće,u ljeto,u jesen...a prodavači sjemena se kunu da je to nemoguće
 
Na dosta salate u plasteniku imam ostecenja od mraza, da li vredi prskati sa nekim fungicidima da se ne bi kvarila na mestu ostecenja kada otopli?
 
Ako ti je samo oštećenje na rubovima neće se širiti. Jedino je estetski ružno, neko to posle seče makazama kod pakovanja s tim da je to sizifov posao

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока
 
15259693_1196320450448762_6153517102944028183_o.jpg


Koja je sirina ove folije?? Koliki je razmak izmedju rupa??
 
Ja sam imao takvu širine 2 m, razmak rupa 25 cm

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока
 
Juče posejano seme salate Genesis, nisam je do sada radio, jer nema u prodaji Sani niti Sunstar.
 
Pozdrav,
nov sam u ovoj priči... Postavio sam plastenik,tj.samo konstrukciju, a foliju jos nisam...Ovih dana bih posejao salatu... Kupio sam sve sto mi treba sem semena... Koju mi sortu preporucujete za mene pocetnika u gajenju salate? I gde se kupuju kvalitetna semena? Gde držati te kontejnere sa rasadom do rasadjivanja u plastenik? Obzirom da nemam jos uvek foliju, da li moze na odvorenom pa da prekrijem nečim ili da napravim neku toplu leju?
Hvala
 
Razvukao sam foliju koja već ima rupe. Uskoro ide presadjivanje. Čime bušite rupe u zemlji? Kontejneri su sa 104 rupe... Nekim drvetom, plastikom? Postoji li uopšte neka tako mala sadilica?
Hvala

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
 
Krenula prodaja salate. 30 dinara glavica. Na pijaci u Zrenjaninu od 30 do 50 dinara (ove glavice kao lopte velike) ali žale mi se juče da ne ide prodaja. Rasadio sam salatu (oko 2400 glavica) u tri različita vremenska intervala, baš zbog prodaje na malo, ali zbog ovakvog vremena fino napreduje. Obzirom na to da sam sitan proizvođač nadam se da ću kao i do sada prodati sve na malo.
Još jednom da istaknem da je Genesis odličnog ukusa, brzo napreduje i lepu rozetu formira.
 
Pomislio sam da se slika ne ''vidi''. Ovo je druga tura koja još nije krenula sa prodajom. Prva tura je pri kraju a spustio sam na 25 dinara.
 
Dobar dan kolege,
da li može neko od poznavaoca proizvodnje i zaštite salate da pogleda slike koje sam postavio od zelene salate, sorta Genesis. Da li je neka bakterioza ili nešto drugo?
gJFevG


jicg9b
opywhwi
WHhfoey
D3JDqru

opywhwi.jpg
[/IMG]


WHhfoey.jpg
[/IMG]

WHhfoey
D3JDqru.jpg
[/IMG]

jvE6ZVH.jpg
[/IMG]
 
Nazad
Vrh