topalovic
Moderator
Odg: Gajenje španaća u plasteniku
agrotekstil nemoras uopste dirati sa spanaca ,samo provetravaj plastenik
agrotekstil nemoras uopste dirati sa spanaca ,samo provetravaj plastenik

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jace provetravanje smanjiti zalivanje i isprskati spanac sa mithosom ili swicom a za luk dodati okvasivac(3-5% tecnosti za sudove)..Imam veliki problem u plasteniku gde mi je zasadjen spanac i luk srerbenac,naime po ceolj povrsini ze,ljisat pojavile su se zelene gljivice nailk zabljaku pa cak sada pocinje i budj adse javlja.Sta da radim,kako to da resim i uticeli to na proizvodnju?
Okvasivac je srestvo koje je potrebno da se preparat zalepi za povrsinu biljke,posto luk ima vostanu prevlaku preko celog dela stabla i lista vrlo je tesko isprskati ga da preparat ostane na biljci onda je potrebno dodati okvasivac(tecnost za sudove ,pivo,mleko...)A za zlivanje nije ni bitno da li si zalivao ili nisi bitna je vlaznost vazuha koja je ovih dana i preko 80%(a kod vas mozda i veca) u takvim uslovima pocinje da se javlja "bela trulez ploda" tako da je provretravanje obavezna mera...Gospodine Topalovicu milom da mi prvo pojasnite to okvasivac{3-5% tecnosti za sudove} a kao drugo da buedm iskren niasm zalivao od sadnje a neznam dali smem prveotravati po ovakvom vremenu.Sta vi mislite
.A sto se tice slika neznam redosled poteza ubacivanja slika prosle godine sam dosta slika ubacio a sada nevidim ulazak za postavljanje slika.Molio bi ko zna da mi pomogne.
To je sortna osobina biljke.....a i temperatura je bitan faktor...Da li neko zna kako postici da listovi spinata budu u potpunosti glatki, a da ne izgledaju kao poguzvani?
I da li neko zna iz kojeg razloga su neki listovi kao poguzvani i hrapavi?