Gajenje spanaća u plasteniku

Odg: Gajenje španaća u plasteniku

agrotekstil nemoras uopste dirati sa spanaca ,samo provetravaj plastenik :cao:
 
Zelene gljivice po povrsini zemljista

Imam veliki problem u plasteniku gde mi je zasadjen spanac i luk srerbenac,naime po ceolj povrsini ze,ljisat pojavile su se zelene gljivice nailk zabljaku pa cak sada pocinje i budj adse javlja.Sta da radim,kako to da resim i uticeli to na proizvodnju?
 
Imam veliki problem u plasteniku gde mi je zasadjen spanac i luk srerbenac,naime po ceolj povrsini ze,ljisat pojavile su se zelene gljivice nailk zabljaku pa cak sada pocinje i budj adse javlja.Sta da radim,kako to da resim i uticeli to na proizvodnju?
Jace provetravanje smanjiti zalivanje i isprskati spanac sa mithosom ili swicom a za luk dodati okvasivac(3-5% tecnosti za sudove)..
 
Zelene gljivice po povrsini zemljista

Gospodine Topalovicu milom da mi prvo pojasnite to okvasivac{3-5% tecnosti za sudove} a kao drugo da buedm iskren niasm zalivao od sadnje a neznam dali smem prveotravati po ovakvom vremenu.Sta vi mislite
 
Gospodine Topalovicu milom da mi prvo pojasnite to okvasivac{3-5% tecnosti za sudove} a kao drugo da buedm iskren niasm zalivao od sadnje a neznam dali smem prveotravati po ovakvom vremenu.Sta vi mislite
Okvasivac je srestvo koje je potrebno da se preparat zalepi za povrsinu biljke,posto luk ima vostanu prevlaku preko celog dela stabla i lista vrlo je tesko isprskati ga da preparat ostane na biljci onda je potrebno dodati okvasivac(tecnost za sudove ,pivo,mleko...)A za zlivanje nije ni bitno da li si zalivao ili nisi bitna je vlaznost vazuha koja je ovih dana i preko 80%(a kod vas mozda i veca) u takvim uslovima pocinje da se javlja "bela trulez ploda" tako da je provretravanje obavezna mera...
 
evo kako izgleda moj spanac.mariska je u pitanju,ali sta vredi kad mu cena mala.kako da ubacim slike molio bih da mi neko pomogne.pozdrav
 
Слику не видесмо,а за цену се не слажем.100 динара за килограм овог поврћа на пијаци је лепа цифра.Преведено то ти је, по просеку Србије, 1 сат рада а почесто и више.Сад`, шта је коме мало или много је релативно.
Без увреде , произвести спанаћ и није неки кунст.
Морам да ти похвалим и село и твоје сељане,самим тим и тебе.Неки дан сам био у твом селу и као да сам се вратио у детињство.Све чисто,покошено,ограбуљано...нигде ђубрета.Околне њиве и баште у првокласном паорском реду.Лепо за видети.
 
Prvo da se zahvalim na lepim recima o mom selu,ja tu nista nebi dodao jedino za cenu bih rekao da na pancevackoj pijaci na tezgi se krece od 80 do 100 dinara.A na veliko ide 50 - 60 dinara i to je malo.A sto se tice slika neznam redosled poteza ubacivanja slika prosle godine sam dosta slika ubacio a sada nevidim ulazak za postavljanje slika.Molio bi ko zna da mi pomogne.
 
.A sto se tice slika neznam redosled poteza ubacivanja slika prosle godine sam dosta slika ubacio a sada nevidim ulazak za postavljanje slika.Molio bi ko zna da mi pomogne.

Evo ja ću u par koraka pokušati pojasniti redoslijed postavljanja slika na forumu:

1: Odete na http://phototray.co.uk
2 Kliknite na Browse označenu crvenom strelicom pa zatim na sliku koju želite postaviti i stisnite Upload, za primjer slika dole.


2. Kada se slika učita otvori se novi prozor sa postavljenom slikom i linkovima za sliku.
Kopirajte kod sa Direct Link kako je objašnjeno na slici ispod sa crvenom strelicom.


3. Za postavljanje slike na Forum idete na napredne Opcije, Opis slika ispod.

Zatim kliknite na Insert Image u meniju crvena strelica, pojaviće se opcija Insert Image i tu unesite kod koji ste kopirali (crna strelica) kao na slici 2 i pritisnite OK. Opis slika dole..


Kad to napravite imate postavljenu sliku na forumu, a kao primjer je slika od Spanaća.



Za veličinu slike nije poželjno veće od 1600x1200 a razlog je tome što netko ima slabije brzine Interneta a time i sporije učitavanje web stranice.
Molio bih moderatore da ovaj post ne izbrišu, svima će nadam se koristit a ako nije u odgovarajućoj temi onda će moderatori premjestiti na odgovarajuće mjesto.

Nadam se da sam malo pomogao.
Lijep pozdrav.
 
Da li neko zna kako postici da listovi spinata budu u potpunosti glatki, a da ne izgledaju kao poguzvani?
I da li neko zna iz kojeg razloga su neki listovi kao poguzvani i hrapavi?
 
Pozdrav kolege, može li mala pomoć,interesuje me sijao bih spanać u plas. pa me zanima (prvi put se srećem sa ovim povrćem) kada je nekakav optimalni rok za sjetvu za zimsko-proljetnu potrošnju i koje je sjeme za to doba naj prikladnije unapred hvala.
 
Imam jedno pitanje uzeo sam spanac danas i ovih dana bio ga posadio. video sam kod prijatelja on koristi foliju i direktno na foliju za salatu izbusi dodatno rupa i tu sadi spanac iz rasade, dosta muke, ali lepo se primi i cist je nema trave.
Sta vi mislite o tome? i normalno on ga bere par puta, ne sece ga celog kao za kvantas i na veliko.

11824919_10206981070347275_1020620377258377474_n.jpg
 
Tezak je to posao. Spanac sejemo bez ikakvih folija i isto ga beremo, nesecemo sa korenom. Vazno je samo nesejati gusto, i obavezno prskanje od trave posle setve a pre nicanja
 
Nazad
Vrh