Fungicidi u strnim žitaricama

Da li je fungicid Olimp dobar za T1 u psenici? Da li je neko radio sa njim?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Po meni je zbog Protiokonazola bolji za zastitu klasa ali i tu bi bilo pozeljno ubaciti neki strobilurin. Za T1 mislim da je delotvorniji Tebukonazol ako vec ides na jednu a.m.
A i Protiokonazol je uglavnom u 80% preparata za T3 pa ne bi valjalo da ga 2x radis.

Ja takođe za T1. Meni je jedan zaštitar rekao da za fuzarium može ista ova kombinacija ali bi trebalo dodati i tebukonazol.

Koliko izadje Tercero i Mizona po kj?
Ja 4-5 godina u T1 idem samo sa Tebukonazolom,i prezadovoljan.
Em jefrin,em odlično odradi.
Do duše,u tih zadnjih 4-5 godina,nije bilo ni uslova za bolesti,kiša+velika temperatura.

Koliko ideš Tebukonazola po kj ili ha? Jel se baš tako zove preparat ili je to akt.materioja u nekom preparatu?

To je aktivna materija.
Imaš npr. Galenikin Akord akt.materija tebukonazol 250g/l. Doza je 1l/ha ili 0,6 l/kj.
Msm sa je cena 1300-+1500 din/l.

Кад се време пролепша планирам да идем у први третман. Олимп 0,5 + Уго 0,5 по ХА уз Биатлон за корове и Гром за бубе, да их мало заплашим пре другог третмана. Трећи не радим, то ми је спојено.

Koliko izadje taj komplet,2 fungicida+herbicid?
JA sam prosle godine radio Falcon Forte+Sekator,a vrv cu i ove godine.
To izadje otpr. nekih 4000/ha

Prošle godine je to koštalo 2750 din/ha fungicidi.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Koliko izadje Tercero i Mizona po kj?
Ja 4-5 godina u T1 idem samo sa Tebukonazolom,i prezadovoljan.
Em jefrin,em odlično odradi.
Do duše,u tih zadnjih 4-5 godina,nije bilo ni uslova za bolesti,kiša+velika temperatura.
Tercero+Mizona izađe oko 2.100-2.200 po kj. To i ja idem u prvom tretmanu sad čim malo prigreje i prisuši da se može u njivu.

Nazad
Vrh