СрпскиСељак
Novajlija
Марко,ако имаш ту могућност онда теби за мали број коза је то идеално решење.Немаш многе перипетије око јарца током године.Надам се само да не тражи пуно?,ионако зарађује на туђем труду 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
isto kao što sam ja sad vsoju kozu odveo pod dobrog alpskog jarca i u slučaju da mi ojari neku žensku jaricu ta ne bi mogla ići kod njega moro bi tražit nekog drugog za nju i zato je najbolje sad kupit neko sebi manje alpsko jarence muško hranit zajedno opari ih u septembru i posle zaklat jer desilo mi se to kad sam trazio jarca za kozu onaj viče prodo,onaj dao nekome u stado da pari jedva sam uganjo,a kozu za 2-3 dana prođe onaj polni žar i onda valja čekat opet 20tak dana da trazi opet..Pa onda jedino da je vodim na parenje ima jedan covek u Cacku sad sam zaznao pedigriranog jarca sa farme u prethodnom postu sto sam pisao i tako svake godine,platim parenje i gotova stvar nzm ni ja![]()
![]()
![]()
Prinove od malopre.
![]()
I starija banda.
Da li se nekom pojavio problem sa samom sisom.unutar nje zadebljanje , supruga izmuze iz te sise ( mleko je dobro) ali kozu boli jer sisa nije mekana .. sve je bilo Ok do jutros
a gde se tacno nalaze .. mleka se izmuse dosta da ne dodeje do dalje upaleТреба провјерити лимфне чворове да ли су упаљени
Jarenje zavrseno ojarila se i treca koza, rezultat 3:1 za zenke.
Malena ojarena 16. marta:
![]()
![]()
S obzirom da sam ih uzeo sjarne, ne znam ko je tatko, receno mi je da je alpinac. Boja mi je bila sumnjiva pa sam pitao po nekim kozarskim grupama na fejsu, kazu mi iskusniji ljudi da se javljaju cistokrve alpine i u ovakvoj boji samo su kod nas retke, sta vi mislite?