Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
da osvezim malo temu-a i da vidim dali sam zaboravio kako se stavljaju slike na forum.danas sam vadio slike iz aparata da ga ispraznim za praznici i nasao sam neke slike od moje koze. slikani su 20 avgust u 3 saat popodne. slikao sam ih pred drugu muzu. da napomenem koze muzemo 3 puta na dan do kraj avgust.6.30h-15h-22h.dve koze su prvo jarke a edna drugo jarka.alpinka prvo kozenje 5l.dnevno-okozena je 1maj na 13meseca i 10 dana starost(2 jarici), sanska prvo kozenje 4l.dnevno-okozena je 20april na tacno 13 meseca(2 jarici) i alpinka drugojarka(majka od alpinka prvo jarke)3.5-4l.okozena 15 mart(3 jarici)
[FONT="]
[/FONT][FONT="]
[/FONT][FONT="]
[/FONT][FONT="]
[/FONT]
evo naredne dve slike od sanska
[FONT="]
[/FONT][FONT="]
dve naredne od alpinka drugojarka (majka od alpinka prvojarka i polusestra od sanska,od ista majka a razlican tatko)
i na kraj evo koliko mleko sam pomuzao-kofice je od 3.5 litra a bokal od 2 litra.bez penja oko 3,5-4 litra.dnevno smo muzle oko 11-13 litra zavisno od ishrane.
spareni su sa mn.dobar jarac majka preko 5 litra.evo postavicu sliku .ali napravio sam se cirkuz sa jarac.kupio sam za 1maj jare musko od clana Martin vardar(on uzeo koze od mene pa ja nazad po musko jare)iso sam 180km.u jedan pravac da ga uzmem.tada je jare imalo 15kg.mn.sam ga hranio i pocelo da skace na sila po koze.25 juli jare je imalo oko 35-40kg.i koze su se sparile sa njega.i nakon 15 dana ja sam ga prodao sa zenski jaricima racunajuci da su koze skozne.koze su mi bili sumljivi i pocetak oktobar povikao sam veterinar da ih vidi na Eho i nijedna nije bila skozna-razlog bio jarac nije jos bio plodan,bio premlad 4,5 meseca.po 2 nedelje sam ga doneo kuci ovaj stariji 2,5 god. i bio kod mene 1 mesec. 2 koze se sparile u rok od 1 nedelje a treca nisam je video sa ocima,racunao sam da se i ona sparila.ali nazalost najbolja koza koja je so veliko vime na prvih slike se sparila prekjuce(kasno). zakljucak:cuvajte svoj jarac ako ocete da imate jarici rano po nove godine.ja da nisam ga prodao za 20tak dana bi cekao jarici a sada cekam 20 mart i 15 maj.pokusacu za sledece godine da ga kupim isti jarac sto sam ga prodao ove godine.i cuvacu jarac svake godine i sve zenski jarici ostavljam za sebe.
a evo jarac sto sam ga uzeo vozeci 180km.u jedan pravac(bez rogove)
Nije do jarca nego koze ,nisu bile spremne tako rano. jednoj babi se u stadu od 40 koza pola parile u julu i sad ponovo u oktobru, a one septembarske sjarne lepo.
Pozdrav kolege kozari,evo mene posle malo duzeg vremena,zbog velikih obaveza i nekih drugih problemčića nisam bio na forumu odavno. milanco_mk sve pohvale za ove lepotice
- - - - - - - - - -
Evo da vam ukratko pepričam šta se kod mene dešavalo.
cela priča je počela proše zime a već u aprilu su krenuli prvi radovi,
čišćenje objekta koji nije bio u funkciji 15 godina
[/IMG]
a zatim i sređivanje istog
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
A u međuvremenu smo obilazili neke farme po srbiji i završavali ostale poljoprivredne radove.
nastavak sutra
Hvala g. milane,vase pohvale mi puno znače,trudim se da ispoštujem ono što ste vi pisali na ovom forumu i nadam se da ću postići bar približno slične rezultate vama.
inače koze sam nabavio sa jedne farme iz Potočca kod Jagodine i nesto od čoveka iz Dedine kod Kruševca.
Baki73 i milanco_mk svaka vam cast.
Pa vi ste vrsni kozari
Jako mi je drago da na nasem forumu mozemo videti ovakve stvari
Pozdrav.
- - - - - - - - - -
Pozdravio bih i martinvardara jer mi se svidja njegov stil.
I mi ovde na salasu u Bezdanu kraj Sombora radimo takve stvari i zbog toga smo dosli iz Novog Sada na selo
@baki73
koliko te koštale kozice po grlu, jesu li ti umatičene i ko ti vodi to? Jesu li sve prvokoske ili imas starija grla.
Inace svaka čast na objektu i stadu,
Svako dobro i uspeh u poslu
nemanja_st01_58
Hvala druže.kozice su sve mlade-prvojarke inače su sve umatičene a to mi vodi Dragan Lapčević iz Kš.Ove što sam uzeo od Vladana iz Potočca sam plaćao 140€ a ostatak od Radeta iz Dedine po 100€ mada sa njim nisam zadovoljan ali nebih ovde o tome.
ovo je slika sa krusevackog sajma msm 2008-e, čini mi se iz vrbnice da je koza, 8l u max laktacije. Nisam video ostatak ali ima dobrih alpinki u kš kraju. Rade je imao dobra grla ali mislim da nije osvežavao novim linijama već se vadio na staru slavu.
Otkud to za koze i poštovanje za cifru uloženu u stado
Jel planirate mleko ili sir da radite? Sem ona dva neočekivana jarenja jel imaš još u ovom periodu ili kasnije?