Francuska alpina

Pozdrav kolege kako stado , imali podmladka.Mudric vidim prodajes jare zensko jel ima veze sa mojim kozama interesuje me.Kod mene je odnos M./Z. bio otprilike pola-pola.

Savet mi treba ... do pre neki dan jela lepo , mada i sada jed seno ali samo seno hranu omirise ili samo malo polize , probao sam sve kombinacije , ali slabo jede ima dva jareta ,lepo napreduju imaju 20 -ak dana sta moze da bude da slabo jede kukuruz ili koncentrat .....samo kabastu hranu jede.....

sta da radim da se prosere .... da u pravu si 100 % ....tacno ima zatvor bravo, a slike su tu ali me zeza komp . kakoih otvorim .. javlja mi se dont sent i blokira mi se , fali neki programcic , a neznam da reinstaliram a ovi drugari zezaju li zezaju

Poslednja izmena:
Grujane to ti je bar prosto~nacupaj joj sveze zelene trave ima da kenja ko'luda.Samo nemoj da preteras a mozes da joj nakosis ili nacupas danas a da joj dajes sutra kad prevene malo.:ppozdrav:

Kod mene batice ova sto se ojarila takodje slabije jede kukuruz,jecam i prekrupu ali ja mislim da je razlog za to iskljucivo sto sam ih vec izvodio napolje i okusila je svezu hranu.Seno takodje mete ko 'blesava...ma ..."od cega sit~od toga i debeo" neka jede sta hoce samo da jede i da ima mleka za podmladak.:ppozdrav:

Desava se da koza nece mnogo da jede jel jarici ne mogu da izgoje svo mleko i onda im dozira kolicinu mleka taman koliko im je potrebna pa zato slabije jede zob/koncentrat.

Au ljudi jutros sam imao neugodnu situaciju.Jedno jare mi se zaglavilo u jasle,jedva sam ga nekako izvadio... Inace "pametnjakovic" je napravio jasle od armaturne mreze 15x10cm,posto su mi svake prethodne jasle brzo razvaljivale.Jutros posao da ih hranim kad ono neka cudna dreka kao kad beba place,ja u stalu a ono jadno zavuklo glavu u jasle a nije moglo da izvuce,verovatno ga je uhvatila panika pa je skakalo i okretalo se.....skroz mu glava dosla okrenuta na gore a telo ostalo u normalnom polozaju...jedva sam ga nekako izokretao i izvukao napolje .Drhtalo je tuga 10~tak minuta i tek onda ustalo na noge.Sad je o.k hvala Bogu...ko zna koliko je dugo bilo zaglavljeno...

Dobro je Grujane,hoces li ostavljati sebi zensku jarad,tj. prosirujes li stado? Ja ostavljam obe kozice tako da ce stadosce brojati 4 grla:ppozdrav:

Nazad
Vrh