Francuska alpina

S obzirom da sam registrovani član sajta i sa velikim interesovanjem pratiim skoro sve forumske diskusije, zamoljen sam od mog prijatelja da mu pomognem .
Naime u selu Nemenikuče, podno Kosmaja, moj prijatej ima Alpino kozu i od nje kozicu i jare staro 5 maseci,
Jare bi menjao za kozicu ili jare iste rase , kako ne bi došlo do nekih problema.
Spreman je na razmenu , uostalom kako se vi dogovorite.
Koliko znam koza (majka) daje prilično mleka, a i jare ,po mojoj laičkoj proceni, lepo izgleda.
Na Vama je da procenite i eventualno stupite u kontakt ukoliko postoji interesovanje.
Evo nekoliko slika jareta i "porodice" na okupu.
Kontakt: GOCA 064 276 58 23
Ukoliko je tekst neprimeren ovoj diskusiji molim urednika da ovu poruku prebaci tamo gde bi joj bilo mesto.
Unapred zahvalan,
Aleksandar

@visiomman
Nego brate ti zbrda zdola objasnjavas, jel on menja jarca ili zensko jare ili kozu,
mislim kozica je zensko a jare moze da bude musko, zensko i oba u jednom :)

"Jare bi menjao za kozicu ili jare iste rase , kako ne bi došlo do nekih problema."

Znači.

menja muško jarence za žensko jarence, tj moguće su i druge kombinacije.
Postoji telefon pa ko je zainteresojvan.....
Ja sam tu samo da pomognem, jer ljudi nemaju internet.
Nadam sa da je sad jasnije.
Pozdravljam Vas.
A.

2dw1zb.jpg

2zowx2a.jpg
Otac mu je uvezeni francuz sa papirima a majka domaca koza, potomstvo je odlicno, cerke od dobrih majki sa preko 3l u prvoj laktaciji, muska jarad sa odlicnim prirastom, mana mu je sto mu je od 30 jaradi svega 3-4 zenskih :)
142a0pi.jpg
mladi jarac od odve godine iz trojki, ovaj gore mu je pradeda a otac mu je švajcarac sa papirima inace majka mu je prvojarka
33duihx.jpg
osnova stada su bile bele domace ili balkanke i jedna smedja mesanka pre 10g godina sada su uglavnom u tipu alpine

Да ли неко зна када и где се одржава сајам/изложба коза код нас?

---------- Poruka napisana 18-10-11 u 10:28 ---------- Prethodna poruka je 17-10-11 at 18:49 ----------

Ако неко зна, молим, нек јави.

Mislim da je sada malo kasno, obicno su izlozbe u septembru i pocetkom oktobra dok je toplo vreme, skoro si imao u kragujevcu, u krusevcu je bila 7.10 bila je u nisu a verovatno i u drugim vecim gradovima. Do sajma u ns u maju mislim da vise nema nicega

mpresijama od prethodnog vikenda zelim pocastiti malo alpince. Na prvim fotografijama je mladi (s kraja januara) jarac, na sljedecim u gro-planu mu je majka (koza sa izuzetnim vimenom i okovratnikom), otac (ovaj impoznatni jarcina), kao i cjelokupno stado.

Nazad
Vrh