Nisam imao novca za tako nešto.
Pokušat ću naći taj moj tekst iz >Poljoprivrednog lista o intenzivnom držanju elitnog zapata koza.
Najvažnija je genetika, kupovao sam od najmlečnijih koza i koze i jarčeve. Žao mi je što je sve to rastureno. A Tajson (sin moje najmlečnije koze) iako ne naročito krupan i lep-šteta što nije bolje iskorišćen u priplodu.
Koze sam držao kao ljubimce-kako je rekao onaj mladić što vodi tu emisiju (Zaharije nije došao)...
Zatim hrana (briketirana), pa muža redovna (u 6 ujutro i 6 uveče), pa uslovi držanja (dobra štala, optimalna temperatura, redovno bacanje stjelje,higijena, orezivanje papaka, vitamini i minerali (vitoligam svaka 3 meseca), neuznemiravanje koza itd...
Inače sam planirao -čisto za probu-da mi donesu par vreća hrane za mlečne koze iz Austrije , pa da predjem na mužu 3 puta dnevno i to u 6,14 i 22 sata...da vidim koliko bi moja Samanta tad davala :iI povećati na 20 koza (više ne jer nisam imao objekat), ali se završilo tako kao se završilo.
Odličnu mlekulju loše hraniti je greška, nikakvu mlekulju odlično hraniti je bacanje novaca.
Pozz kozarima, ponekad ću navratiti, mada polako ulazim u svet burskih
Post je spojen: [time]среда, 23. фебруар 2011. 07:29:42 CST[/time]
Imao sam postavljene hranilice za prasad i u njih sam jedno nedeljno sipao granule, jasle iz kojih nije padala lucerka i stavljao sam je jednom u 3-4 dana, jedino voda svaki dan i muža. Ali uvek u isto vreme, i moraš tad samo to, nema drugih aktivnosti... A kad bih hteo na more-kako?NIko se ne bi brinuo kao ja...I zato kažem robija...