Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koliko je stara kozica?nesto mi sad ne da da se muze ne znam sta je u pitanju reko mi je covjek da bi trebala sredinom do kraja februara da se ojari al inisam siguran ni da je sjarna..
koza kao i krava luce kolostrum samo 24 casa nakon jarenja. a obicno se mleko ne koristi 3 do 4 dana nakon jarenja.Posle koliko vremena od jarenja mleko moze da se koristi za ljudsku ishranu. Hvala unapred
pocni da muzes samo ujutru. uvece ne. tako nekoliko dana ako i dalje bude smanjivala pocnes svako drugo jutro i onda osetis sam da vise nema potrebe da je muzes smanji ona polse da nema ni za casicu od rakije. i nemoj da joj dajes koncentrat niti bilo staKami hvala na odgovoru kozi je drugo jarenje eto na slici neki dan je sliko ,a de mi reci sta sad da li da je muzem ili da prestanem skroz ona daje oko 0,5l
- - - - - - - - - -
evo mozda je ovako lakse odrediti da li je sjarna meni je ovo prvi put čit'o sma literature piše stavi ruku na stomak čućeš pokrete al ne mogu da skontam..
Ове моје би и по оном великом минусу ишле али их ја нисам пустао.Ова мала ми је сјарна и баш јој је велики стомак али не воли да буде затворена,када их пустим,проблем ми је да их вратим назад у затворени просторja sam danas pokusao da pustim 1 moju malo napolje ali nije htela. lepse joj je valjda u stali. a i treba da se jari za nekih desetak dana pa valjda joj je i tesko da se krece kad je onolika.![]()
Нисам покушавао до сада да слушам стомак козама,знам само за онај систем да се коза проверава у каснијој бременитости благим бочним притиском по стомаку и тако се притисак задржава пар тренутака.Ако је сјарна онда се осећ апокретање јарића на длановима.Пробао сам код ове првојарке и осетио сам померањеja neki dna prica ms ocvjekom on govori ja zagrlim stomak u koze i slusam ako se pomjera s jedne strane jedno jare,ako s dvije onda dva jareta al moraš da ignorišeš zvukove koje proizvodi burag da ni čuo..Ja slušo 5 minuta ma kakvi ne čujem ništasamo želudac preživa