A tako si lepo hvalio pre par godina secernu vodicu u psenici i to bas onu najskuplju.![]()
Verovatno je onda je bilo fraj,primerak za ogled!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A tako si lepo hvalio pre par godina secernu vodicu u psenici i to bas onu najskuplju.![]()
............preporuka, koju ja radije uvažavam je: za pšenicu i uljanu repicu 32-65 kg/ha UREE (radije 32 kg), kukuruz sa herbicidima ili insekticidima "na crno"u trake 10- 12 kg/ha UREE, kukuruz kod visine 10-15 cm 15-25 kg/ha UREE na otprilike 250-300 litara vode po hektaru, koliko se obično troši. Kukuruz kod visine 60-70 cm (dok se još uvek kroz njega može ići traktorom) takođe 15-25 kg UREE/ha........................Ako se ne raspolaže sa UREOM nego sa AN-om, doze po jedinici površine se mogu povećati, ali je AN manje praktičan, jer se njegov amonijačni deo jednim delom gubi volatizacijom, a drugi -nitratni se sporije ugrađuje u organske spojeve biljaka................................Miroslav Borojević dipl. ing. polj. DP "AGROZAVOD" VrbasKoliko maksimalno uree ili ana mogu da razblajim u 1000l vode sa koima poprskam 5 ha?
hvala unapred!
Soju vrlo malo ko radi kod nas na suvom severu.....ne radim soju...Rabadžija,jel i na soju ideš sa prihranom?
Interesuje me dali stavljate Ureju kao folijarnu prihranu pri drugom prskanju pšenice (zaštiti klasa) ? Ja sam do sada stavljao pri svakom prskanju 4 kg/kj ali sam čuo da navodno nebi trebalo da se stavlja kada je pšenica u cvetu.
Ti vrhovi ce se osusiti i otpasti.Zbog tih stvari sam izbacio ureju iz prskanja.ja sam prskao ovih dana sa ureom i sad su mi vrhovi psenice osteceni,sta ce da bude od toga jel imao neko takav slucaj,stavio sam 20 kg na 250 vode
Ja sam druze stavljao 15kg na 440l vode i psenica je opasno dobra, ali se nisam usudio vise da probam tipa 20 do 25kg..Ja sam pre nedelju dana prskao pšenicu,većim delom sa Biatlonom i okvašivačem a jedan deo sa Sekatorom. Uz to stavljao i 20 kg ureje po ha uz 300 litara vode. Sutra idem da vidim kakva je i da li ima nekih promena na njoj.