Fendt

Moze ali da je otiso menjac. On je kupio sa njim prednji utovarivac a i sam je reko da je to zadovoljstvo platio 7500e + prevoz 1000-1500+ carina 2000-3000. Na licu mesta isao je malo lutao , ali jeftin traktor nemoze se lako naci. Drugo sam ja ovde , meni je to poso, a drugacije je kad kupuje neko ko se time ne bavi. U svakom slucaju najjeftinije za svakog koji zeli neku masinu je to da prodje preko trgovca.

Da. Najbolje je da ides preko trgovca, i u celoj toj prici najbolje prodje trgovac a ti opet dobijas macku u dzaku, jer neznas sta si kupio dok ga malo ne upregnes u posao a kad ono problemi.

To je istina: trgovac dobije njegov pazar , a ti macku u dzaku. Ali ako je trgovac iskusan nebi trebalo da dodje do toga. U svakom slucaju jos niko nije kupio traktor na zapadu , a da ga gazda ili garaza pustio da ga on upregne. Dodjes vidis , malo ga upalis i kupis. Nece oni nas da mole da bismo mi kupovali kod njih.

To je istina: trgovac dobije njegov pazar , a ti macku u dzaku. Ali ako je trgovac iskusan nebi trebalo da dodje do toga. U svakom slucaju jos niko nije kupio traktor na zapadu , a da ga gazda ili garaza pustio da ga on upregne. Dodjes vidis , malo ga upalis i kupis. Nece oni nas da mole da bismo mi kupovali kod njih.
Dragane izvini ali sada stvarno ser..s.Po cemu si ti tako iskusan da vidis sve sto traktoru fali?Po boji i radnim satima :haha: ,ili po broju traktora koje si prodao u Srbiji?

Jednom kad budes u takvu situaciju ti ces da razumes sta sam ja napisao, a do tada uopste mi nepada na pamet da se trudim da ti objasnim.

Momci sad sam u zurbi , objasnicu vam drugi put kad budem imao vreme. Necete zameriti vasem Draganu:cvetic:

Znam kako se kupuje dobar traktor , dapter za kukuruz, sejalica itd. Slabo se razumem u konje.

Ja Dragane stvarno nemam ništa protiv tebe i tvog biznisa ali jako preteruješ.Drug je došao iz Francuske gde je bio da kupuje mašine.Pet dana je proveo tražeći sve i svašta.Sve je slikao i i zna cene.To što je on našao i kupio nema veze sa onim što ti pišeš.
Primera radi Case 96-97 godište od 140 ks za od 8000-10000evra koliko hoćeš.Traktori pravo od seljaka pa na prodaju.Class dominator 86 od prvih vlasnika u ekstra stanju je kupio za 10500evra.U takvom je stanju da se ne poveruje.Radio samo pšenicu.Prskalice od 660litara i ful opremom 500 evra,cikloni amazone zam 1500 od 400-500 evra sa tri kompleta lopatica.Recimo renoi ceres(80-90ks) 98-2000god su oko 7000-8000evra u ekstra stanju od prvih vlasnika.Ne bih da dalje nabrajam ali to su neke realne cene tamo i drugačije nije.

To su mašine koje nisu ni oprane a kamoli šminkane i vraćeni sati.Kad bude doterao postaviću slike pa da se neki čude.Nas jednostavno uvoznici deru kao ovce.Dečko je popizdeo i otišao.Nije se pokajao.

Ja Dragane stvarno nemam ništa protiv tebe i tvog biznisa ali jako preteruješ.Drug je došao iz Francuske gde je bio da kupuje mašine.Pet dana je proveo tražeći sve i svašta.Sve je slikao i i zna cene.To što je on našao i kupio nema veze sa onim što ti pišeš.
Primera radi Case 96-97 godište od 140 ks za od 8000-10000evra koliko hoćeš.Traktori pravo od seljaka pa na prodaju.Class dominator 86 od prvih vlasnika u ekstra stanju je kupio za 10500evra.U takvom je stanju da se ne poveruje.Radio samo pšenicu.Prskalice od 660litara i ful opremom 500 evra,cikloni amazone zam 1500 od 400-500 evra sa tri kompleta lopatica.Recimo renoi ceres(80-90ks) 98-2000god su oko 7000-8000evra u ekstra stanju od prvih vlasnika.Ne bih da dalje nabrajam ali to su neke realne cene tamo i drugačije nije.

Istina je da se mnoge mašine mogu naći na zapadu za jako mali novac - Francuska je poseban primjer toga što se lijepo vidi i na raznim web-stranicama sa oglasima. Njemačka je sa druge strane daleko skuplja a Švajcarska je štaviše skuplja i od nje. Znam za mnoge mašine u mom kraju koje su došle iz Francuske (npr. komšijin MF3060 je iz Fr i sasvim je solidan traktor mada je imao nekih problema no najviše svojom krivicom) i koje su bile podosta jeftinije od onih iz drugih zemalja EU. Mora se uzeti u obzir da mašine iz FR na prodaju idu obično sa podosta radnih sati što, uz dobro održavanje i nije neki problem. KAda se takva mašina kupuje direktno od seljaka jasno je da će biti 30-40% jeftinije nego kod trgovca koji se ugradi, pa naplati i vraćanje broja sati, farbanje, zamazivanje i slično. Možete pogledati cijene na http://www.agriaffaires.com/ pa se i sami uvjeriti.

Normalno da deru.Neće raditi na svoju štetu nego ide ona uvek nekom nešto treba.Pisao sam već po kojoj ceni su uvežena 2 M.F traktora iz FR a koja su kasnije prodata po masnim cenama.

diklofen daj raspitaj se za adresu gde je tvoj drug bio , ja se odma sutra selim tamo.
Spajki trgovac napipa gde lezi jeftina stvar , to je njegov poso. A iz iskustva moze proceniti i dali je ta stvar dobra ili nije. Naravno tu se vrsi i razgovor sa seljakom , i iz razgovora se isto moze nesto zakljuciti. Npr ako prodaje traktor od 80ks , a kupuje isti a nov , to znaci da ovaj vise nije za upotrebu itd.

Nazad
Vrh