Fendt

Au al' su otisle cene polovnjaka, gledam ovog Lamba sto ima na stanju kod istog prodavca, takav pre 2-3 godine mogao da se kupi ladno za ispod 20k u vrhunskom stanju a sad 26,5k i verujem da nema mnogo popustanja cena..
Inflacija, ništa drugo.. Početkom 2000 ih mogao si kupiti Merkatora za 10000e, sad isto toliko vredi..
 
Inflacija, ništa drugo.. Početkom 2000 ih mogao si kupiti Merkatora za 10000e, sad isto toliko vredi..
Pa da, samo sto nisam navikao da bas tako brzo propada sve, poslednjih godinu dana inflacija je pojela kao prethodnih 10 godina cini mi se.. Ko je drzao neke pare na gomili zajebao se samo tako, zato mora stalno da se ulaze i da se pare okrecu jer na primer stan u BG koji je mogao da se kupi za 100k evra pre 10ak godina sad ne moze ni za 200k da se kupi.. :D
 
Mali "upgrade", falilo mu je malo tereta napred kad se napuni rasipač koji je nakačen na hidro ruku pa je vaga činila svoje.
https://ibb.co/wyVnMS6]
[/URL]
20230220-172501.jpg
[/URL]
[/url][/URL]
 
Da li neko zna gde se moze uzeti orginal boja za Fendta? U inter agraru nemaju. Uzeo sam 2 prednja tega pa sam rad da ih ofarbam a da nijansa bude koliko toliko priblizna.
 
Jel ti odgovara ova nijansa kao što je teg?
Majstor Bukur mi je dao sa tegom malo farbe sto mu je ostalo da ofarbam prednju hidrauliku
 
Idi u farbaru gde miksaju boje i neka ti smućkaju RAL 7022. Razlika u boji će postojati zbog više faktora, ali nijansa je ta.
Eventualno ponesi uzorak (ako možeš nešto skinuti sa traktora a da nije komplikovano i glomazno) pa da farbar malo nijansira boju. Ako je raspoložen. A ako slučajno ne rešiš boju, javi se pa ću ti rešiti u Subotici. Ostala mi poznanstva iz vremena kada sam se farbanjem bavio.
 
Mislim da u svim većim gradovima ima farbara koja miksuje auto boje. I onda lepo odneseš jedan teg, pošto hoćeš teg da farbaš i naprave po toj boji. Mislim da sam ja platio oko 140 dinara 100 grama takve umiksane farbe. Ti već imaš neki teg?
 
Pa normalno,cudi me da se to tako malo koristi tj da ljudi ne znaju ....u farbari ti napravi boju istu kao sto je na masini,autu itd,samo odnesi uzorak,ili doteraj masinu ispred farbare xd.Ne mozes uzeti boju kojom je traktor fabricki farban pre deceniju,dve,to nece biti isto vise.
 
JA imam nešto zelene boje, ako ništa drugo mogu da slikam poklopac gde je napisan kod od boje!
 
Nazad
Vrh