Fendt

MWM motori jesu mali potrosaci, a ko nezna neka proba.

Da li neko zna šta je u pitanju na Fendtu 615 LSA pali se povremeno lampica od blokade,malo gori pa ne gori i neki od tih ventila upušta vazduh.Da li se remontuju ti ventili ,šta može da se desi ako se vozi tako?

Pre ce biti da je od sonde jer, tebi lampica radi kako sonda ( na pritisak) komanduje, ne verujem da ventil pored sedista u kabini moze da propusti vazduh, inace taj ventil dosta skup negde sam procitao da cena oko 250 eur.

Električar kaže da nije elektro kvar i sonda ,u pitanju je ventil i gumice treba remont bar tako kažu ovi ovlašćeni za Fendta Arma-agro iz Bačkog Gradišta Arpad i ekipa.

U tom slucaju ja bih prvo zacepio dovod vazduha koji vodi kod radnog cilindra ( ispod sediste, izmedju dva hidraulicna cilindra) da vidim kako ce se ponasati onda blokada !

p.s. moze broj mobilnog ide na pp. :ppozdrav:

Radoslave ne treba nikakav remont i nista da se menja na ventilu samo treba ocistiti ventil taj kod sedista,pusti me ovlascenih servisa ti ne rade ispod 1000evra,a moze da se resi lako.

Jel si radio to ,ako jesi daj malo uputstva šta i kako , tu ima više ventila i svaki se šteluje na koliko bara ide ,čime to da naštelujemo treba poseban alat za to:sta:

Ovako prvo probajtie kada skinete onaj limic gde se drzi ventil i ventil izvucete kroz onaj otvor zamenete mesta crevima jedno do drogoga su obelezena su sa A i B koliko se secam na ventilu prebacite A na B ,a B na A upalite traktor da nabije pritisak u sistem i vidite jel se pali lampica ponovo od blokade,ako se nepali onda je do ventila.A je prednjna vuca,B je blokada.
Jedno pitannje kada na boci od kompresora stisnete onu sisicu kada je u njemu vazduh jel izadje samo vazduh ili izbaci i ulje malo ?

Žarkomali kada budemo to radili najbolje ako si voljan da te kontaktiramo pa da ti kažemo šta se dešava

Da li je neko imao problema sa ogibljenjem na 716. Desava mi se da kad upalim traktor, krenem i predjem brzinu od 2km\h, digne mi prednjicu, zakuca do kraja i drzi pod pritiskom, bez obzira dal je ogibljenje ukljuceno ili iskljuceno. Kada pokusam da ga iskljucim, nece da spusti. Sumnjam na neki ventil, ako neko zna vise, molio bih ga za pomoc. Hvala!

Danas kad smo pobacali vestak upustio sam se u majstoriju. Rastavio sam sa desne strane limove, ispustio pritisak iz vesanja i skinuo dva ventila koji stoje jedan pored drugog na vrhu (ventil dizanja i spustanja), produvo sam ih kompresorom, mada su izgledali cisto, probao sam da ih spojim na struju i rade.

Presao sam na drugu mogucnost, a to je senzor polozaja.

Sada malo teorije. 1 - je -, 2 - 8.5 VDC, 3 - signal. Kada je prednjica spustena, treba da daje setruju od 3.6V, a kada je dignuta 1.6 +/- 0.3V.
Otisao sam kod prijatelja da ga ispitamo i ispostavilo se da je signal konstantan, bez obzira kako stoji i to 6.5V. Tako da verovatno misli da je spusten do kraja i stalno tezi da ga digne, ali ne uspeva. 99% sam ubedjen da je u njemu problem.

615 LSA
img0115.jpg

img0118.jpg

img0117.jpg

img0121.jpg

img0122.jpg

img0123.jpg

img0128.jpg

Kako radi blokada diferencijala? I otkud toliko prasine u kabini?????? :sta:

p.s. Traktor je bivsi Italian!?

Kako si znao da je Italijan ? Blokadu ćemo rešavati posle setve ,uglavnom je dignuto zadnje staklo pa verovatno od toga

Da dobro ste ih uočili :osmeh:,a ispod natpisa Turbomatik ima jedna pločica i tu piše na italijanskom

Nazad
Vrh