Farovi i svetlece lampe

@zokib u plastičnom okviru hoće far da se zarotira od vibracija (ali to samo moj imt ima ludačke vibracije. silikon rešava 1/1) ali plastika bar ne korodira.
A sijalice koje god da staviš radiće radnju. Na Rakani su mi čak one stare R2 pa svetli baš dobro. Na imt-u su čini mi se H4, za njih ne moram ni da ti pišem kako svetle. Ono što je takođe bitno je da imaju snop pravilnog oblika. Neće ti niko blicati na tvoja kratka svetla, ako ih dobro namestiš a ako se neko baš pravi pametan, valjda se zbog rotacije uplaši da si van gabarita pa krkne dugačka svetla da se uveri a konj ne konta da te zaslepio... E takvima vratiš nazad istom merom i da vidiš kako brzo odustaje. Videćeš, dobri su farovi.

Uzecu sigurno da probam. Nego razmisljam da uzmem odmah i radne farove wesem. Led su jaci verovatno ali ne volim sto zaslepi sve oko mene…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaslepi na njivi ili na putu? Radni farovi i halogeni zaslepe ljude u saobraćaju, jer su visoko.
Iskreno, ne bih menjao LED za halogene radne farove, ogromna je razlika u korist LED dobrih farova.
Ne znam kakve LED imaš, ali najbolji jeftini koje sam ja našao su iz GTC truck sa 30 dioda.
Ovo je razlika između Hella H3 radnog fara levo sa standardnom sijalicom i pomenutog LED fara desno.
484495c1f7ce2aa3b108ca766b865407.jpg
b52d6bea920e0f80f317ba273cb28fe1.jpg

Zaslepi ljude koji su oko masine. Sipanje semena kacenje priklolica i slicno. U transportu ih ne koristimo. Sijaju bolje tu nema price

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da na toj kopiji ne piše Wesem na staklu kao na originalu. Mislim, i Wesem je pravio te farove po nekoj licenci.
@zokib Ja sam uzeo dva nova Hella H3 radna fara na KP, 1250 dinara komad. Takođe ima na buvljaku u Pančevu prodavac koji prodaje Hella radne farove, tipa 10e komad.

Mislim da na toj kopiji ne piše Wesem na staklu kao na originalu. Mislim, i Wesem je pravio te farove po nekoj licenci.
@zokib Ja sam uzeo dva nova Hella H3 radna fara na KP, 1250 dinara komad. Takođe ima na buvljaku u Pančevu prodavac koji prodaje Hella radne farove, tipa 10e komad.
Ipak su 15 do 20 evra komad ali nema dede, poslednja 2 meseca ga tražim na buvljaku, ali nema ga.

Ima li wesem farovi za imt koji idu u masku? Nedostaju mi žice koje drže sijalice, zalepio sam sa armiranom trakom da ne mrdaju sijalice a menjao bi farove akl bi bilo neko dobro rešenje. Inače stakla i sami farovi su u dobrom stanju.

@zokib u plastičnom okviru hoće far da se zarotira od vibracija (ali to samo moj imt ima ludačke vibracije. silikon rešava 1/1) ali plastika bar ne Ono što je takođe bitno je da imaju snop pravilnog oblika. Neće ti niko blicati na tvoja kratka svetla, ako ih dobro namestiš a ako se neko baš pravi pametan, valjda se zbog rotacije uplaši da si van gabarita pa krkne dugačka svetla da se uveri a konj ne konta da te zaslepio... E takvima vratiš nazad istom merom i da vidiš kako brzo odustaje.
To vraćanje dugih svetla istom merom je OK, ali sledećim redosledom. Prvo blicneš jer možda je čovek zaboravio, ako ne skrati onda držiš malo duže da skapira da to nije lepo. Ako i dalje ne skraćuje, skratiš ti jer najgora moguća opcija je da se mimoiđete obje sa dugačkim jedan drugom u oči uperenim. Ako je on budala ne moraš biti i ti jer je to najnebezbednija opcija. (a možda i čovek ima neki kvar)
E sad ti govoriš kad upere dugo zbog rotacije... To je druga stvar. Isto ko kad voziš bicikl ili trčiš, ideš peške. Prvo te vidi, skrati svetla, a onda kad ti priđe bliže opali dugačka, ne zato što hoće da te zeza nego da vidi on (ona) ko je to . Ti posle ostaneš još 2 min zaslepljen totalno i ne vidiš ni belu liniju (ili mačku). :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Zaslepi na njivi ili na putu? Radni farovi i halogeni zaslepe ljude u saobraćaju, jer su visoko.
Iskreno, ne bih menjao LED za halogene radne farove, ogromna je razlika u korist LED dobrih farova.
Kako misliš zaslepe jer su visoko? Zar nemaš štelovanje i na Halogenim i na LED?
Moje mišljenje je da oba imaju prednosti i mane. Prednosti LED-a je da jače sija sa mnogo manje ampera, a halogen bolje obasjava kada je magla ili prašina...

Radni farovi su visoko postavljeni. Mislio sam da je pisao za radne farove u saobraćaju, na šta sam rekao da zaslepljuju jer su visoko postavljeni, da bi što bolje obasjali.
LED ima prednost jer daje mnogo više svetlosti, bez obzira što je mnogo efikasnija od halogen tehnologije.

@dusanboss jedno je kad ti neko dolazi u susret i vidiš da je zaboravio oboriti svetlo, takvima blicnem, a sasvim nešto drugo (a o ovom sam posao) je kada dolazi i obori pa ponovo krne dugačka jer pomisli da si van gabarita. Ti radi kako hoćeš al ja sigurno ne skidam dugačka dokle god taj ne skine. On prvi počeo, a ja da popustim? Od toga nema ništa.

Nazad
Vrh