Farovi i svetlece lampe

shema_zps6e0f7a0a.jpg

Pa ne mora ići do brave kad već imaš povućenu žicu to je samo prikaz da vidiš da se struja vuće na prekidać od kontakta a ti nemoraš možeš i direktno a možeš i sa izlaza za poziciju,kratko svjetko, dugo svjetlo kako ti je volja , ja sam ti stavio prema podacima koje sam imao, da znam o kakvom je traktoru rijeć možda bi drukčije ispala šema. Inaće po nepisanom pravilu se struja za prekidać radnih svjetala uzima od pozicije , a struja za rele (30) s najbliže dostupne točke koja ima dovoljno jaki vodič.

Koliko si platio hellu? kod mene za jednu hellinu četvrtastu kupiš četiri wesemove (isto po dimenzijama).

Za da kazem malo vise novaca moze da se uzme pravougaoni Hella radni far koji za nijansu bolje sija od svakog radnog Wesema. Na traktorima imam Wesema okruglog, pravougaonog i kockastog a za kombajn sam sada uzeo Hellu. Prodavac je Simplex Rimski Sancevi.
Nije za mene licno,danas obilazio neke prodavnice Wessem pravougaoni 3200din 2kom,neki kineski 2000din par.

Ja imam Helinih ukupno 10 komada pravougaonih (4 na kombaju, 4 na jednom i 2 na drugom traktoru)... Na kombaju sam ih dobio kad ga kupio, a na traktore sam lično ja stavljao, i veoma sam zadovoljan sa njima. Davno sam ih kupio pa je tad i cena bila niža...

To sto si obilazio u prodavnicama znam i gde si obilazio i nigde nema radnih farova vec maglenki. Wesem je bio oko 1000 dinara komad, sada je mozda i jaca cena. Hellu sam platio oko 1600 dinara (14 evra) sa racunom komad bez sijalice u original pakovanju.

Danas jedva nasao Wesem-a na Najlonu, od cele pijace drzi samo covek koji drzi delove I za Ursusa. Gazde duuugo nije bilo za pultom, samo ga prekrio dekom I otisao. Dok sam ga cekao nadjem kod Rusa spolja su skroz isti kao Wesem, da nisam znao sta trazim mogli su mi ih lako uvaliti kao Wesema, koliko sam video oni imaju I sijalicu u sebi te mi je zena nudila za 10e/kom, ali je spustila na 1000din, srecom dosao covek I vadi Wesema iz kombija I spusti sa 20e na 2100din za oba.

dobri su farovi što su fabrički ugrađeni na belorusa,možda i bolji od wesem-a ako ništa jači su
mana im je (po meni)što nemaju rozetnu i sl. pa dosta senče u kabinu,prosto zamaraju mi oči

Ti su baća specijalna dodatna oprema pa ih je teško naći. :osmeh: Wesem farove sam kupovao u Rumi na vašaru kod Rusa.Što je padalo cenkanje.Kак тебя зовут?Menja zavut svinjski but. :haha:

Video sam takve kao ruske kod PRNM sve isto, jedino gde vire zice ima malo lufta, a ovde su kod Rusa zice malo bolje zadiFtovane skoro hermeticki I na kraju imaju onu stopicu. Koliko si ih placao?

Ne znam jesam li ti nekad` rek`o pre 5-6 godina.Okrugli su bili 600 rsd a pravougaoni 800 rsd komad.Bez H3 sijalica.

Nazad
Vrh