Fabrika poljoprivrednih masina Mehanika Dubica

kat1.jpg


- - - - - - - - - -- - - - - - - - - -

kat2.jpg


- - - - - - - - - -- - - - - - - - - -

kat3.jpg


- - - - - - - - - -- - - - - - - - - -

kat4.jpg


- - - - - - - - - -- - - - - - - - - -

kat5.jpg


- - - - - - - - - -- - - - - - - - - -

teska-drljaca.jpg
moj-leopard.jpg


Leopard koji sam kupio u septembru, razlika od starijih je u Z gredi koja je sad 30mm, dok je kod starijh 25mm.
 
Poslednja izmena:
I ja sam ih pozn;o pa zato i pitam ostale....
 
Poslednja izmena:
Proizvodila je tadasnja Bos.Dubica po licenci Vogela (Euro-kombi l 400 se zvala) .Inace rujo moze samo da je podigne,nije narocito teska ali je zato jako dugacka pa mu dize prednji kraj(ne vrede ni tegovi) pa nema smisla muciti se snjim
 
Bice slika za koji dan posto planiram da montiram sedam ponistivaca tragova ispred drljace.Problem-nemogu da ih nadjem,a i nemam predstavu posto su,a i neznam ko ih proizvodi, da li vrede :sta: isto neznam ali probacemo. Mnogo " ali " -nema veze :ideja:
 
Danas sam bio u posjeti u Mehenika Dubica i imao sam prilike vidjeti kompletan proizvodni proces, alate, sklapanje, zavarivanje, montažu, farbanje...

Mogu samo reći-Svaka čast! Ljudi imaju alate i proizvode daske za plugove, diskove za tanjirače, rade termičku obradu. Plugovi koje prave su izvaredno kvalitetni što tvrdim na osnovu proizvodnog procesa koji sam vidio i načina kako se pojedini dijelovi izradjuju, te materijala koji se koriste (svi materijali se uvoze iz Italije i radi se o visokokvalitetnim legiranim čelicima sa garantovanim kvalitetom). Posebno su zanimljivi plugovi obrtači sa podesivim zahvatom te ogromni plug za rigolanje (ekstra-duboko oranje).

Pored toga, Mehanika uvozi i distribuira i mikro rolo-prese iz Japana. Prese se prikačaju na traktor na poluge tako da ih traktor nosi u transportu i tokom zaokretanja a bale su im teške od 30kg (szva masa) do 70kg (zelena masa). Balirka se prodaje samo u kompletu sa motalicom koja ima svoj poseban motor i cijena kompleta je 15.000KM (7500E). Bice slika posle.
 
Zna li neko cenu tsr drljace od 3 m nove ili kako vec to oni zovu kombinovani setvospremac sa klinovima 20x20
 
Nazad
Vrh