Elektronska kontrola setve

Ja sejem vec godinama nikad mi se nije deailo da je nestalo semena ili da nije posejala red.Svaki put kad izlazim ili ulazim u njivu pustim po putu.Sad kad sa uzimao nisam hteo da uzmem da da nemam uvid dali je na ploci omasila zrno ili ne.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima li neko da je ugradio controlu setve na Cansa sejalici. Uzeo sam Agroelektronikinu pa mi nije jasno senzori kako se postavljaju . Kod mene nema mesta da se ugradi,trebalo bi malo skratiti plasticnu cev kroz koju pada seme.

Ta cev se i skraćuje ja sam to video kod drugara kad su montirali

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Stigla kontrola setve
43299bb72e66e22be4a1ba23ec442af3.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ove godine prvi put koristim kontrolu setve, istu kao kod Paracinca.
Sin namontirao na nodetki i mogu reci da mi je krivo sto ne kupih pre vise godina ovo cudo. Milina je sejati.
Pa ja sve ajde ove godine da kupim pa prodje sezona,pa ajde za sledecu i tako prolaze godine..znaci zadovoljan si kako radi,ja je jos nisam probao

2009 sam kupio mašinu i izgubio 4 reda pa sam EKS ugradio 2010 i čudi me da je kod nas baš malo zastupljena.Ja lično ne bih više kretao u setvu bez nje.

Bog me sto kaze moj drug nategli smo se koliko smo mogli

Neće te izdati, ne brini.Pisao sam da sam prvu el.kontrolu kupio davne 06/07 i nikada problema sa njom.Zanimljivo je to da gotovo niko od da kažem situiranih poljoprivrednika nema el.kontrolu setve na sejalici, bar ovde kod nas.

Jel probao neko da ubacuje neke elektro ventile na creva od vazduha da ne bi moralo da se stalno izlazi napolje radi gasenja paljenja?

Није проблем уградити вентиле, али је проблем при затварању вентила семе би ти спало са плоча када би остало без вакума. Овако кад ископчаш на спојку вакум стално држи семе залепљено за сетвене плоче.

Није проблем уградити вентиле, али је проблем при затварању вентила семе би ти спало са плоча када би остало без вакума. Овако кад ископчаш на спојку вакум стално држи семе залепљено за сетвене плоче.
Znam ja sta se desava ali znam i da iskopcavanje kosta mnogo. Zato pitam da li je neko budzao npr ventile?

Nazad
Vrh