Elektronska kontrola setve

Pa ja sve ajde ove godine da kupim pa prodje sezona,pa ajde za sledecu i tako prolaze godine..znaci zadovoljan si kako radi,ja je jos nisam probao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Radi fenomenalno. Desilo mi se jednom samo da mi je pokazala da jedna baterjia ne seje, odnosno palila se crvena lampica. Kad sam prekontrolisao sve je bilo u redu mehanicki osim sto je po jednom senzoru bilo verovatno zemlje.
Prstom sam ga obrisao i picio dalje.

Bilo je na forumu reci da je nekonvaljda ugradio rucne ventile za plin velikog promera na creva za vakum kod turbine , i dohvati rukom pa otvara/zatvara koji zeli

Znam ja sta se desava ali znam i da iskopcavanje kosta mnogo. Zato pitam da li je neko budzao npr ventile?
Pravo rešenje je elektromagnetna skolpka na kardanu ili lančaniku. Ventil na crevu nije srećno rešenje. Aktiviranjem ventila pada seme sa ploče. Nakon otvaranja treba neko vreme da ploča "navuče seme". Kad imamo problem sa "držanjem" semena na ploči prvo posumljamo na ventil.

Elektromagneti. Skupi 150e? Mislim da se Gaspardovi kreću oko 300e. Čisto sumljam da u Rumuniji ima nešto po 30e. Jedino ako je neko "pozajmio" neki pa ih prodavao po toj ceni.

Gde ima da se kupe ti ventili? Jel to bas namenski za sejalicu ili je buzotina?

Колега јел то С-6 контрола колико је и јел има могућност да броји исејана зрна по батерији

Dobro bi bilo slikati onaj kod sa nalepnice,malo sam istraživao ima u RO za 30 e ali 1/2 cola ove velike što sam našao na 12 v i 1 1/2 col ili 40-50 mm tu su 120-150 e.
E sad ima tamao puno stranig firmi koje rade tako da može biti neka proizvodnja vrlo lako .....možda tamo potražiti ali tačan podatak sa librice tj bar kod bi bio od koristi.lako je i kupiti i doneti.

Gde ima da se kupe ti ventili? Jel to bas namenski za sejalicu ili je buzotina?
Namenski ventili, meni donosi lik ugradjuje i dovidjenja.
Колега јел то С-6 контрола колико је и јел има могућност да броји исејана зрна по батерији
Da broji zrna po svakoj bateriji, razmak izmedju zrna, meri hektare moze svaku njivu posebno i na kraju dana total. 380e

Dobro bi bilo slikati onaj kod sa nalepnice,malo sam istraživao ima u RO za 30 e ali 1/2 cola ove velike što sam našao na 12 v i 1 1/2 col ili 40-50 mm tu su 120-150 e.
E sad ima tamao puno stranig firmi koje rade tako da može biti neka proizvodnja vrlo lako .....možda tamo potražiti ali tačan podatak sa librice tj bar kod bi bio od koristi.lako je i kupiti i doneti.
Imam samo ove slike.

Odakle se uzima struja za kontrolu setve? Uz sejalicu mi je došla i kontrola ali ima samo dve buksne na mestu gde se napaja. Traktor je nov pa ne bih da ga raskupusam zbog ovoga.

Ima upaljač, ima li da se kupi neki dodatak da se od njega uzme struja ili se uzme od njegovog dovoda.

Nazad
Vrh