Elektro instalacija

Da li neko ima neku ideju kako bi moglo zaštititi plovak u rezervoaru goriva na MTZ-u da se ne razbije od udaranja po dnu i plafonu rezervoara goriva (prilikom bućkanja kad traktor ljulja)? Postoji li nešto mekano (tipa sunđer, guma, neka pena...) koje bi moglo da se navuče na plovak da amortizuje te udare, a da nafta to nešto ne rastopi i potom mi začepi i onako malu slavinicu na rezervoaru?
 
Jednom sam ga promenio i trajao je jako kratko. Po pokazivanju instrumenta na instrument tabli plovak je pukao i napio se nafte.

Sad sam hteo da iskoristim priliku jer je otvoren patos kabine (odneo sam klip hidraulike na remont) pa da pokušam nešto da uradim kako bi taj plovak bio u funkciji. Već sam i zaboravio da sam pitanje plovka potezao ranije, ako nekom smeta što se ponavljam - izvinjavam se, prosto sam hteo da iskoristim priliku kad je sedište izbačeno van kabine pa mogu prići plovku...
 
Ne sećam se, ili nisam ispratio temu.... Nebitno. Vidim, pročitao sam i sledeću stranu da mi je jedna ideja ispucana. Plovak od stojadina. Mogao bi da se ubudži na tu flanšnu ali je pitanje kako će pokazivati sat. Druga ideja je da se prebaci deo od stojadinovog plovka, tzv ublaživač. A treća ideja je da se samo burence zameni sa drugim-drugačijim burencetom koje ne može da se probuši-prožulja. Mislim da imam nešto u arhivi od Opela ili Alfe.... Ako ne zaboravim sutra, pogledaću.
 
I da, četvrta mogućnost, ograničiti hod plovka.
Montoya, mislim da je oko 35cm.
Peta mogućnost. Ubaciti cilindrični plovak, si to mislio?
 
Ne znam na kakav cilindrični plovak misliš? Da li na one gde plovak klizi po cevi u kojoj su magnetni prekidači (reed ili hall)? Ne mislim na takve varijante, samo neko jeftino rešenje.
 
Kada bi burence bilo od neke vrste stiropora ne bi moglo da se razbije. Mada ja nisam imao vecih problema sa plovkom, sem sto se jednom odlemila zica.
 
Izvadio sam danas plovak iz rezervoara i pretpostavka je bila tačna, plovak se napio nafte. Pukao je na mestu gde ga žica drži, a napravljen je bio od neke tvrđe plastike. Umesto ovog puknutog ubacio sam onaj plovak sa starog merača (onaj braonski sa prethodnih slika), taj je od neke malo mekše plastike, a istovremeno sam i malo raširio onaj krug od žice tako da sad ne steže puno plovak. Interesantno je da i u tom starom plovku ima malo tečnosti, tako je bio prošli put izvađen iz rezervoara ali se nije bio napio skroz. Vidi se da ga je neko (kod prethodnog gazde) grejao nečim da zatopi rupu u plastici. Pa nek traje dok traje...

 
Hvala, ali mi ne treba sad. Vratio sam ga u traktor i neću ga opet vaditi (dok opet nekom prilikom ne budem vadio sedište :) ). Imam vagres crevo pa tako vidim koliko imam goriva, a plovak je više zbog toga što volim da mi sve radi na instrument tabli. Hvala još jednom! :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh